Duplázunk a Belvárosban - Socfest

Duplázunk a Belvárosban

Olvasási idő: 2 perc

Idén nyolcadszorra rendezik meg a Belvárosi Fesztivált. Ezt megelőző hétvégén pedig a Belvárosi Főutca Fesztiválon vehetsz részt a Belváros Új Főutcáján. Emellett LEGO toronyépítés és Pálinkafesztivál is színesíti a fővárosi programkínálatot.

Miénk a Belváros Főutcája 

[facebook_event id=601717823258052 float=right width=320]Az évek óta épülő, szépülő Budapest Új Főutca néven futó projektje a Szabadság tértől a Kálvin térig tart. Ezt a területet vehetjük most más formában birtokba május 22 és 25 között. Kicsit egy utó-majális lesz a helyszínen az ilyenkor szokásos összes program felvonultatásával. A fesztivál inkább a családosoknak és a nyugalmasabb programok kedvelőinek szól, hiszen rengeteg kézműves, alkotó program kerül megrendezésre. ÖKO minden mennyiségben: öko dizájn, öko bútor, öko kézművesség – alkothatunk újrahasznosított és természetes anyagokból, kavicsból, papírból (sárkányt), zöldségekből. Megismerkedhetünk a Főutca épületeivel, de lesz író-olvasó találkozó, könyvbörze is. Részt vehetünk katasztrófavédelmi és a felelős kutyatartással kapcsolatos programokon, tesztelhetjük a KRESZ és a kerékpáros tudásunkat, de kipróbálhatjuk az Ability Parkot is. Az ilyen jellegű eseményekhez méltón az összes közszolgálati szerv tart bemutatót. Kicsit olyan május elsejei hangulat lesz a területen,  a szokásos temérdek bazárossal és kajással megfűszerezve.

Belvárosi Főutca Fesztivál

[facebook_event id=244484809008745 float=right]Természetesen a zenés eseményekre vágyó látogatókat sem hagyják program nélkül. Csütörtöktől (május 22.) egészen szombatig (május 24.) az Erzsébet tér közepén Világzenei színpadon olyan fellépőkkel bulizhattok, mint a Balkan Fanatik vagy a Karaván Família, de szombaton és vasárnap táncházi programmal is várnak.

Kicsit rendhagyó módon lesz komolyzenei színpad az Egyetem téren, illetve Jazz színpad is a Március 15. téren. Itt a kerület jazz tanszakos diákjai és némi divatbemutató mellett rengeteg térzenei program színesíti a napot, akárcsak a Hild téren felállított Ifjúsági és gyermekszínpadon, ahol több színdarab, bábjáték is látható lesz, kifejezetten a legfiatalabb fesztiválozók kedvéért.

A könnyűzene szerelmeseinek ezen a hétvégén is a Szabadság tér ad otthont. Fellép többek közt Péterfy Bori a Love Banddel, a nemrég új számmal jelentkező Intim Torna Illegál, a Brains és a jelenleg a Nagy-Szín-Padon “próbálkozó” Ivan and the Parazol.

 Belvárosi Fesztivál

[facebook_event id=1497842673770989 float=right]A következő hétvégén, május 31-én és június 1-jén már csak a Szabadság teret forgatja fel a fesztiválközönség. A két nap folyamán az V. kerület testvérvárosaiból érkeznek fellépők, este pedig a híres magyar bandák ingyenes koncerteket adnak.

Meghallgathatjuk az új EP-vel rendelkező Óriás zenekart, majd “dübörög a repp a hangfalakból” az Irie Maffia segítségével. Másnap a The Carbonfools dallamaira melegíthetünk be a Kiscsillag koncertjére.

LEGO toronyépítés

[facebook_event id=1457857834452046 float=right]Az első magyar LEGO Store a Telekom támogatásával a fejébe vette, hogy megépítik a világ legnagyobb tornyát sokunk kedvenc építőkockáiból. Nem nagy kockákból, hanem a “hagyományos LEGO-ból! Az alapkövet már letették a Szent István Bazilika előtti téren, az építés pedig május 21-én kezdődik. A cél, túlszárnyalni a tavaly Amerikában felállított 34.43 méteres magasságot (ami ugye nagyobb mint egy átlagos tízemeletes panelház), és egy vidám gyereknapi programot szervezni. Ez utóbbiról többek közt Fluor Tomi és az Animals Cannibals gondoskodik a rengeteg LEGO-s program mellett.

Budapesti Pálinkafesztivál

[facebook_event id=298936060259206float=right]A LEGO-zás után érdemes lesz ellátogatni a Városháza térre, ahol szintén május 22-25 között kerül megrendezésre a Budapesti Pálinkafesztivál. A szilva, barack és meggy után idén a körte kerül a fesztivál középpontjába. Ez a gyümölcs ihlette ugyanis az Év pálinkája sorozat negyedik tagját, amellyel a látogatók a rendezvényen találkozhatnak először.