Különleges Húsvét Gödöllőn - Socfest

Különleges Húsvét Gödöllőn

Olvasási idő: 2 perc

Magyarország egyik legnagyobb barokk kastélya, a Gödöllői Királyi Kastély eledhetetlen programok sokaságával kívánja az idei húsvétot emlékezetessé tenni a családok számára. Hazánk egyik legpompásabb környezetében öltöztetheti mindenki a szívét és lelkét ünneplőbe, ahogyan azt 1870-es években a királyi család tagjai is tették minden évben.

Idén immár tizenegyedik alkalommal kerül megrendezésre húsvét vasárnap és hétfőn szezonnyitó családi rendezvény, az Ibolya Nap. A rendezvény évről évre sok látogatót vonz, amely nem csak a mesés környezetnek, hanem a családias, vidám hangulatú programoknak is köszönhető. Húsvét vasárnap Erzsébet királyné kedvenc virága jegyében zajlanak a programok, Húsvét hétfőn pedig színes, hagyományőrző programokkal várják a látogatókat.

Április 1-jén 10 órakor veszi kezdetét az Ibolya nap nevű rendezvény, Erzsébet királyné köszönti a vendégeket, majd igazi királyi fogadtatásban részesülhetnek az érdeklődők, hiszen „Erzsébet királyné” cercle-t tart a kastély Dísztermében. Ezt követően számos előadáson vehetnek részt a kastélyba látogatók, megtekinthető többek között a Majorka színház előadásában „A malacon nyert királylány” című darab, vetített képes előadás keretein belül tudhatunk meg többet az Ibolyáról és a királyi udvarban betöltött szerepéről, ezután Nyári Detti mesél a Szegény emberről és a rókáról. A kastély Pálmaházában egy igazi illattúrán lehet részt venni, majd a díszteremben az Artistocrats színvonalas előadásával zárulnak a programok.

Április 2-án 10:30-tól az Isaszegi Csata Néptáncegyüttes néptáncbemutatóját meg az érdeklődők a Díszudvaron, délután 3-tól a Holló együttes felel majd a jó hangulatért. Múzeumi programok: virágkiállítás, EGÉRleső meseLYUKAK – Kukkants bele, és fedezd fel a kastély rejtett titkait! Múzeumpedagógiai programok: „Séta Erzsébet királyné nyomában” A program során felfedezzük a Erzsébet királyné lakosztályát, ellátogatunk az istállóba és a Lovardába is. Jegyár: óvodás 600,-Ft/fő, iskolás 1.600,-Ft/fő, felnőtt: 2.600,-Ft/fő, családi jegy: 6.400,-Ft. Időpontok: április 1. vasárnap: 12.00, 16.00, április 2. hétfő: 11.00, 14.00.

A szervezők természetesen nem csak az előadások és a programok során gondoltak minden korosztályra, hiszen napközben kézműves foglalkozások, interaktív játékok, társasjáték bemutató, tánctanítás, arcfestés, tojásfestés, hímes tojás kapirgáló, húsvéti kisállat simogató és a Csupa csoda vándorjátszótér várja majd a gyermekeket, ezenkívül pedig Kézművesek és iparművészek vására, Pálmaház Kertészet húsvéti virágvására és virágkonyha programja, “A nosztalgiafotós műtermében” kosztümös fotózkodás, Népi mesterség-bemutatók a Fügedi Márta Népművészeti Egyesület miskolci iparművészeinek közreműködésével, valamint az ország legnagyobb kézműves körhintája várják a látogatókat.

Forrás: OrosCafé

A programon való részvétel 500 Ft/fő értékű sétálójeggyel lehetséges, mely érték levásárolható a kastély állandó kiállításának belépőjegyéből, kávézói fogyasztásból, valamint az ajándékboltban és a nosztalgia fotóműteremben. Kapunyitás mindkét nap 10 órakor. Az eseményre Nosztalgiavonat érkezik a budapesti Nyugati pályaudvarról, így akár a régi korok hangulatában is utazhatunk! Aki a húsvéti időszakban a kastélyt választja, az egész családjával kellemes, szívmelengető élményekkel, s örök emlékekkel tér majd haza.