"Mindenkinek van egy hangja, egy hang, hogy meghallgassák" - Socfest

“Mindenkinek van egy hangja, egy hang, hogy meghallgassák”

Olvasási idő: 2 perc

Zap Mama, vagyis Marie Daulne egy olyan, újfajta vokális zene létrehozója, ami az egész
világon ismertté vált. Többszólamú női kvintettje a legkülönbözőbb zenei stílusokat ötvözi: a cappellát, latin zenét, jazzt, R’n’B-t, hip-hopot és soult. Az elmúlt 20 évben, különböző zenei formációkban folyamatosan fejlődött, ma pedig már több is, mint egy énekesnő. Szeptember 30-án hihetetlen zenei tudása felcsendül a MoMkult falai között. Nem érdemes kihagyni!

A3A díva egyedülállóságát az afrikai, amerikai és európai kulturális hatások alkotják. Zap Mama összeköti a közönséget a világ hangjaival, megkötések nélkül, a határok kitolásával. A ’80-as évek indította el a kísérletezés útján. 1987-től jazz éneket tanult Antwerpenben, majd 1990-ben megalapította az Afro-Európai ének-kvintettet, a Zap Mama-t. 1992-ben a Talking Heads frontembere, David Byrne szárnyai alá vette. Mivel a siker nőtt, a kvintett világszerte meghívásokat kapott, köztük a Montreux-i jazzfesztiválra (CH), a North Sea Jazz Fesztiválra (NL), a Womad-ra (AU, NZ, UK), a Glastonbury-re (UK) és még számos helyre. Az első Észak-Amerikában megjelent Zap Mama album 21 héten keresztül vezette a Billboard listáját. Marie zenéjére szintén ez idő alatt bukkant rá Mathieu Kassovitz, felhasználva azt Métisse c. filmjéhez. Zap Mama első lemezét, az Adventures in Afropea-t, Grammy-díjra jelölték a legjobb világzenei album kategóriában.

1995-ben felkérést kapott egy Coca Cola reklám főszerepére és zenéjére, amelyet világszerte sugároztak az 1996-os atlantai nyári olimpiai játékok alatt. Ezzel a figyelem középpontjába került világszerte, és a Zap Mama zenéje is jóval erősebb városi befolyást szerzett. 2000-ben Marie New Yorkba költözött, ahol önálló karrierje is elindult. Az elmúlt évek során bejárta az egész világot. Visszatérve gyökereihez, a már védjegyévé vált tiszta énekhangot osztja meg a rá jellemző szenvedéllyel.

Az új Zap Mama koncepció, a Vocal Flashmob a zenei találékonyság kiteljesedése. Az internet segítségével a közönség megtanulhatja Zap Mama dalait, hogy közreműködőként részt vehessen a koncerten, kórusként csatlakozhasson a showhoz.

Ezzel az új projekttel az egész közönséget bevonom a koncertbe. Ez egy kollektív zene, amit meg kell osztani, hogy hallhatóvá váljék a sokaság rezonanciája. Mindenkinek van egy hangja, egy hang, hogy meghallgassák. – mondja az énekesnő.

Jegyvásárlás
Állójegy: 7300 Ft. (Amiből az első 300 darab: 5900 Ft.)
Ülőjegy: 6700, 7300, 8900 Ft.

Következő Get Closer koncertek:

Al Di Meola – Elysium and More
2015. augusztus 19. 19h – MoMkult

In Line feat. Magyar Bori és Barabás Lőrinc – Tribute to Csepregi Gyula
2015. szeptember 28. 19h – MoMkult

Kenny Garrett Quintet
2015. november 2. 20h – MoMkult

Oregon
2015. november 9. 20h – MoMkult