Ősszel jön az In Flames - Socfest

Ősszel jön az In Flames

Olvasási idő: 2 perc

Szeptember 28-án birtokba veszi a Barba Negrát az In Flames, kísérője pedig a Wovenwar és a While She Sleeps lesz. Őrületes hétvége elé nézünk, hiszen rögtön az Alestorm/Brainstorm/Crimson Shadows/Troldhaugen buli másnapján lépnek majd fel.

In FlamesAz In Flames egy svéd zenekar, amely 1990-ben alakult Göteborgban. A ’90-es évek közepén feltűnő melodikus death metálvonal egyik alapítója és máig legsikeresebb képviselője a banda. Nemcsak a dallamos death metálra volt felbecsülhetetlen hatással, hanem a metalcore-ra is, világszerte több mint 5 millió albumot adtak el. Eddigi pályafutásuk alatt tíz nagylemezt jelentettek meg, amelyek közül az utóbbiakon már modern elemekkel átszőtt, alternatív hangvétel is helyett kapott a death metál mellett. Az együttes az 1990-es évek végétől az egyik legnépszerűbb metál zenekarának számít. Nem először járnak Magyarországon, de reméljük nem is utoljára. 

WovenwarA Wovenwar egy friss heavy metál csapat, tavaly alakultak. Miután az As I Lay Dying frontembere, Tim Lambesis börtönbe került, a zenekar tagjai összeálltak Shane Blay-el (ex-Oh, Sleeper énekes/gitáros) és létrehozták a Wovenwar-t. Első single albumukat idén áprilisban adták ki.

Az angol While She Sleeps 2006-ban alakult, hardcore/metalcore stílusban mozognak, vagyis senkit sem kímélnek. Jellemző rájuk az erősen lefelé hangolt gitár, vastag basszussal, sikoltozó énekkel, gyors dobolással és némi melodikával. Mint általában a core zenekarok, közel se játszanak könnyű muzsikát. Egy kis ízelítőként a Death Toll című szerzeményüket tudnám ajánlani.

Pazar hétvégének ígérkezik szeptember utolsó szombatja és vasárnapja a Barba Negra Music Club-ban: 09.27-én egész estés Alestorm-féle kalózkodás, majd 28-án metál(lat)kodás az In Flames-el. Facebook esemény és jegyinformációk: itt.