Sebesség Fesztivál 2019 - Socfest

Sebesség Fesztivál 2019

Olvasási idő: 2 perc

Nem csak nemzetközi, hanem hazai szinten is megkezdődik az autósport-szezon. Itt a tavasz, ennek pedig mi sem lehetne nyilvánvalóbb jele, mint a dübörgő motorok és az induló szabadtéri autós rendezvények. Köztük is a legnagyobb benzingőzös esemény, a tököli Sebesség Fesztivál!

Az ország első nagyszabású családi motorsport-hétvégéjének alapját 2011-as indulása óta a színvonalas drift és gyorsulás kategóriák „kombója” biztosítja. Ehhez az évek során sorban érkeztek a különböző kísérőprogramok és autós találkozók, melyek közül a két legaktívabb hazai tábort sikerül évről-évre megmozdítani.

Forrás: https://www.facebook.com/driftedhu/

Az idei két nap is igazi csemegének ígérkezik, mert a Magyar Bajnokságon felül itt kerül megrendezésre a DriftKings Világbajnoki fordulója, továbbá a Nemzetközi PRO, PRO2 és Női Bajnoksága is. Kijelenthetjük, hogy itt ébrednek a téli álmukból a legújabb vasak és a füstre éhes pilóták, akik a Tököli pályán 15 országból kápráztatják majd el a kilátogatókat!

A szombat a versenyprogram már megszokottan a bemelegítésé és a látványos kvalifikációké, de idén is lesz gyorsulási futam, s sokak nagy örömére újra Fritzenfest, a különleges német autók lenyűgöző találkozója.

A Drifted Országos Bajnokság szempontjából a rendezvény fő napja a vasárnap, amely nagyon komoly program-arzenált ígér, lélegzetelállító versenyekkel. Ha mindez nem lenne elég, ezen a napon a japán autók százait vonzó Red Sun Fest is várja a látogatókat, autó szépségverseny és távirányítós autó verseny (RC drift) kíséretében.

Gumifüst, izgalmas és feledhetetlen autóversenyek és változatos programok várják a sebesség szerelmesit kortól függetlenül. Ne tökölj! Irány Tököl!

A rendezvény részletes programbontása a drifted.hu oldalon!