Újra életre kel a Völgy - Socfest

Újra életre kel a Völgy

Olvasási idő: 2 perc

Július 24-étől ismét a művészeteké lesz a főszerep, a balatoni nyaraláson megéri egy kis kitérőt tenné, hogy a színes kulturális programok mellett megismerjük a szíves vendéglátásukról is híres helyieket. Idén ünnepli 25. születésnapját a három települést; Kapolcsot, Taliándörögdöt és Vigántpetendet összekötő Művészetek Völgye fesztivál.

A színes kulturális programkínálatban épp úgy felleljük az ismert hazai zenészeket, mint a kevésbé ismert színházi társulatokat vagy DJ-ket, akik az éjszakai táncolásért felelnek. Kapolcs és környéke az a hely, ahol mindenki talál az ízlésének megfelelő szórakozást. Itt egyszerre neveznek el színpadot Hoboról, a Kaláka Együttesről a Momentán Társulatról vagy Harcsa Veronikáról. Ez is jelzi a fesztivál összművészeti és korosztályok számára is kötetlen kínálatát. Fel sem tudnánk sorolni a fellépők garmadáját, aki ebben a 10 nappal ellátogatnak  Balaton Felvidékre, azonban, hogy mindenki eligazodjon a programfüzetet letölthetitek innen, és már otthon bekarikázhatjátok a fontosabb eseményeket. Természetesen az okostelefon tulajok örömére már papírt sem kell szorongatnunk, hiszen a Völgy mobilalkalmazásával a telefonunkon is követhetjük az eseményeket.

volgytaborEgy új kezdeményezés keretében idén már külön figyelemben részesülnek a kicsik is, a 9-14 éves gyerekeknek a Hello Wooddal közösen létrehoztak egy a fesztiválprogramokba is bekapcsolódó, kétszer ötnapos Völgytábort. A gyerekek a fesztivál ideje alatt tartott, kétszer ötnapos völgytáborok alatt a Hello Wood kreatív workshopjain kívül részt vesznek a fesztivál több programján is, ahol a Völgy hangulatából inspirálódhatnak és a foglalkozásokon közvetlenül hasznosíthatják az ott begyűjtött élményeket. A Völgytábor a fesztivál életének szerves részeként fog működni, a workshopok témái kapcsolódnak a Völgy eseményeihez. Workshopok témái az építészet, formatervezés, fotó, animáció, textil-divattervezés, grafika. A két turnus 2015. július 23-28. és 2015. július 29-augusztus 3. között zajlik.

Számos fesztiválhoz hasonlóan a völgyben is egyre több helyen fizethetünk Paypass bankkártyával, idén már 32 elfogadópontot alakítottak ki. Használhatjuk jegyvásárlásra, ajándékvásárlásra, illetve a fogyasztásunkat is rendezhetjük egyérintéses módon a megjelölt vendéglátóhelyeken.

Sokszor röppentek fel rossz hírek a fesztivál megvalósítását illetően, évről évre féltünk, hogy talán ennek is vége lesz, de most a helyiekkel együtt ünnepelhetjük a mögöttük álló negyed évszázadot.

Mindig tudtuk folytatni, volt értelme folytatni. Tanúnk a sokezernyi program, a sokezernyi völgyfellépő. Tanúnk az a több százezer, a művészetet szerető, akaró és arccal rendelkező látogató, akik jöttek… és visszajöttek. Tanúink azok is, akiknek talán kevesebb fény jutott, de kapolcsiként, vagy akár “gyüttmentként” alakították, formálták fesztiválunkat és egy kicsit talán a lelkünket is. -nyilatkozta Márta István, fesztiváligazgatója.

A közös ünneplés nemcsak az idei fesztiválon valósulhat meg, hanem a korábbi ide kötődő emlékeinkkel is. Most mindenki hozzájárulhat a Művészetek Völgye emlékeinek tárházához, a közösség által is íródó VölgytöntéNET-en keresztül. A helyiek által gyűjtött szövegek, vagy épp az ő életüket bemutató képek és sztorik mellé most a látogatók is feltölthetik saját képeiket vagy történeteiket. Írjuk meg együtt az emlékeinkből azt a közös mesét, amely mindenkit Kapolcshoz és a környező településekhez köt!

volgyterkep

Az idei fesztiváltérkép