2 nap a MOMKultban - Jazzy Fesztivál 2019 - Socfest

2 nap a MOMKultban – Jazzy Fesztivál 2019

Olvasási idő: 3 perc

A 90.9 Jazzy Rádió minden ősszel várja a stílusos, szenvedélyes és minőségi zene rajongóit a MOMkult-ban. Októberben 4-én és 5-én Jazzy Fesztivál!

Club Des Belugas feat. Anna Luca

Az idei fesztivál a Paloznaki Jazzpiknikkel közös szervezésben valósul meg, így garantálva az igazi fesztiválhangulatot; október 4.-én és 5.-én, két napon át szól a jazz legjava

Október 4-én a jazz, a swing és a latin ritmusok egyvelegét hallgathatják meg a rajongók a Club Des Belugas feat. Anna Luca előadásában. Az együttes a Nujazz műfajának leghíresebb képviselője. Egyedi módon kombinálják az electro, a lounge és a nujazz stílusokat a brazil beats, a swing és az ’50-es, ’60-as, ’70-es évek afroamerikai zene elemeivel. A Club des Belugas a különböző zenei stílusok elegyével teremt különleges atmoszférát koncertjein. A Jazzy Fesztivál koncertjén az együttes kiegészül a svéd-német származású Anna Luca énekével. A fiatal énekesnő a nemzetközi jazz-szcéna egyik friss felfedezettje, aki számos alkalommal lép fel a Club des Belugas-szal közösen.

Club Des Belugas feat. Anna Luca

Előttük a “swing hercege”, Gájer Bálint, a mai magyar “Swing’n Pop” zenei stílus meghonosítója és vezéralakja nagyzenekaros felállásban lép fel. Gájer Bálint műsora a klasszikus swing daloktól kezdve, a latinos lüktetésű szerzeményeken át egészen a pop dalokig terjed.

Gájer Bálint

A jó hangulatot a Kéknyúl Hammond Band alapozza meg az második est kezdetén. A hetvenes évek soul- és funkzenéjében gyökerező, urbánus tánczenét játszó Kéknyúl valódi színfoltja a hazai klub- és fesztivál-körforgásnak. A  zenekar a hazai színtéren egyedülálló felállásban játszik orgonás jazzfunkbluest. Premecz Mátyás zenekarvezető-billentyűs – védjegyének számító Hammond orgonajátékát Andy Hefler szenvedélyes, karakteres éneke teszi teljessé. A műsor javát saját szerzeményeik alkotják, amelyet néhány klasszikus feldolgozása tesz teljessé.

Kéknyúl Hammond Band

Október 5-én az acid jazzt a house-zal ötvöző Kraak & Smaak Live Band varázsolja el a közönséget. A holland Kraak & Smaak triója néhány év alatt hatalmas karriert futott be, játszottak már a világ legnagyobb fesztiváljain, így például a Coachella, a Bonnaroo és a Sziget fesztiválok közönségeit nyűgözték le újító szellemiségű zenéjükkel. A Kraak & Smaak Live Band neve a „ropogós és finom” kifejezést rejti, ami zenei újításukra utal: koncertjeik során keverik az élőzenét és a DJ-szetteket, ezzel a különleges harmóniával avanzsált a holland formáció Európa legjobb funk–hiphop–acid jazz együttesévé.

Kraak Smaak Live Band

A Jazzy Fesztivál helyszíne: MOM Kulturális Központ (1124, Budapest, Csörsz u. 18.

Időpont: 2019. október 4-5.

http://jazzyradio.hu/fooldal/jazzy-fesztival-2019/