Egy-két-há: BME Egyetemi Napok! - Socfest

Egy-két-há: BME Egyetemi Napok!

Olvasási idő: 2 perc

Már csak néhány nap, és feltankolhattok az év utolsó fesztiválélményeivel a hamarosan kezdődő BME Egyetemi Napokon! A korábbi beharangozónk óta véglegessé vált a program. Lássuk, mi vár a rendezvény látogatóira!

A programsorozat már hétfőn elkezdődik, mégpedig az Egyetemi Sportnappal, ahol tárt karokkal várnak minden mozogni vágyó hallgatót. Két fronton számítanak az érdeklődőre, egyrészt a Bogdánffy úti sporttelepen, ahol a csapatsportokon (foci, streetball, strandröplabda) kívül az atlétika és a tenisz, valamint a csocsó kerül terítékre. Másrészt nyílt napot tart a nemrég megnyitott BME Sportközpont a Bertalan Lajos utcában, ahol a bemutatóedzések mellett különböző teremsportok kipróbálására biztosítanak lehetőséget.

A bulisabb rész keddtől kezdődik, amikor is három napon át, két színpad előtt szórakozhatunk az Infoparkban. A nagyszínpadon már este 6-tól a húrok közé csapnak a felvezető zenekarok, míg a kisebb sátorban stand-uppal indítják az estéket pontban 19.00-kor. (A műfaj mesterei közül Beliczai Balázzsal, Lorán Barnabással és Kiss Ádámmal találkozhatunk a héten.) Az esti koncerteket követően az éjszakába fordulva neves DJ-k marasztalják a tömeget egy kis pörgésre.

A teljesség igénye nélkül szemezgettünk a kínálatból: kedden a Nagyszínpadon a Hősöket a Brains, majd az egyik külföldi vendég, Borgore követi. Eközben a másik színpadon Nagy Feró örökzöldjei hangzanak fel, hogy utána a Vis Maior együttes fokozza a bulihangulatot. Szerdán érkezik a hét legnagyobb sztárvendége, a Sash!, de előtte még két fantasztikus hangulatú showt kell átélni, amelyet a Supernem illetve a Soerii & Poolek prezentál majd. Ha valaki inkább a ’90-es évek életérzésével hangolódna, nem kell csalódnia, az UFO és a Kozmix lehetőséget biztosít erre. Az összképet ezek után Dévényi Tibi bácsi “pontoslabdás” akciója fogja koronázni.

A csütörtök igazi zárónapi felhozatallal kényeztet. A hangulatot a Paddy and the Rats fűti fel, de a húrok közé csap a Tankcsapda is, míg a másik vonalon az Animal Cannibals és a Záhonyi Unplugged mozgatja meg a közönséget. A buli tetőfokra érkezését követően pedig, az éjszaka további részében Julia Carpenter set-jére lépegethetünk.

Egy szó mint száz, színvonalas programkínálatot nyújt a BME Egyetemi Napok, a „hetijegyért” cserébe 3 nap masszív partira számíthat az, aki kilátogat.