Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Tribe_Widget_Builder_Display has a deprecated constructor in /var/www/socfest.hu/wp-content/plugins/widget-builder/classes/custom-widget-display.php on line 19

Deprecated: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in /var/www/socfest.hu/wp-content/themes/socfest2013/inc/rss.php on line 23
Fesztivál a vénasszonyok nyarában - Socfest Fesztivál a vénasszonyok nyarában - Socfest

Fesztivál a vénasszonyok nyarában

Olvasási idő: 2 perc

Ha fesztivál kerül szóba, az ember önkéntelenül egyből asszociál a szabadságra, az önfeledt szórakozásra és nem utolsó sorban a nyárra. Hiszen a fesztiválok ideje elvégre mégiscsak a nyár, így az ősz beköszöntével tudomásul kell vennünk, hogy sajnos véget ér ez az időszak, a következőig pedig több hónapos várakozásnak nézhetünk elébe.

Ám, hogy a váltás ne legyen olyan éles, szeptember közepén van még lehetőség egy utolsót fesztiválozni. Ehhez ráadásul nem is kell túlságosan messzire menni, csak a Petőfi híd budai hídfőjéig. Jövő hónap közepe táján rendezik meg a BME Egyetemi Napokat, immár a 6. alkalommal. Mi is ez tulajdonképpen? A Műszaki Egyetemen az egyes karok tavasszal tartanak jelentős hagyományokra visszatekintő kari napokat, amikor is egy héten át tartó mulatság keretében versengenek a hallgatókból verbuválódott csapatok a játékos vetélkedők során, miközben Buli Minden Este. Ennek a tavaszi pólusnak némileg ellentételezésére, és főként a karok közötti összetartozás erősítésére hívták életre 2007-ben a minden évben szeptember közepe táján megrendezett Egyetemi Napokat. Ennek megfelelően az első időkben a műszakis hallgatók álltak a középpontban. A rendezvény sportnappal kezdődött, aztán pedig a karok csapatai versengtek egymással egy monstre vetélkedő közepette, esténként pedig koncertek színesítették a programot. Viszont a nagy érdeklődésre való tekintettel hamar ki kellett „nyílni” a nagyközönség felé, így egy-két éven belül egy kisebb, háromnapos fesztivállá avanzsált a BME EN, amely ráerősítve a zenei vonalra, színvonalas koncertkínálatot vonultat fel évről-évre. Visszatérő vendég például a Tankcsapda, és a számos ismert, többféle stílust reprezentáló hazai előadókon túl nem kell nélkülözni a neves külföldi sztárvendégeket sem (az első ilyen nagy dobás a – máig emlegetett – 2010-es Scooter koncert). Az eredeti koncepciónak megfelelően a délutánokon természetesen megmaradt a BME-sek vetélkedése, hogy aztán kora estétől a koncertekre érkezőkkel együtt egyetlen nagy tömeggé válva bulizzon a nép.

 

Mire számíthat, aki kilátogat idén a rendezvényre? A helyszín a jól bevált Infopark, az időpont szeptember 11.-13., a hangulat garantált. A szervezők fokozatosan adagolják a fellépők neveit, ezidáig bejelentették a Paddy and the Rats és a Hősök vendégszereplését, a zárónapot a Tankcsapda koronázza, a külföldi szárvendég pedig idén a 90-es évek második felének egyik meghatározó elektronikus formációja, a Sash! lesz. Az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően a nagyszínpad mellett kisebb aréna és party-zónák, baráti árak, nagy bulik várják a látogatókat. Jegyeket itt is elővételben érdemes venni, az árakról és a vásárlási lehetőségekről a honlap ad tájékoztatást. A friss hírekért, újabb fellépőkért pedig érdemes követni az Egyetemi Napok facebook oldalát is.

Promo videó 2010-ből