EFOTT 0. nap - Socfest

EFOTT 0. nap

Olvasási idő: 2 perc

A nulladik nap egy fesztivál életében, olyan mintha az esti, nagy buli előtt az alapozás. Nem arra készülsz, de már akkor jól érzed magad. Az EFOTT nulladik napja a korszakváltásról szólt. Nagy Feró saját, öreg zenekarát leküldte a színpadról, hogy a fiatalokkal – mint például a Kowalsky meg a Vega – szeretne inkább muzsikálni. De ne szaladjunk ennyire előre…

A kettő órai nyitás után a fesztiválozók elfoglalták a kempinget és a rossz idő ellenére szinte meg is töltötték, majd elkezdték rögtön az önfeledt szórakozást. Volt aki felfedezőútra indult, volt aki a Balaton-parton sörözött és voltak akik a sátruk környékén iszogatták a becsempészett nedűjüket.

P1090036Este nyolckor kezdődött a nagy korszakváltásnak kikiáltott műsor, amelyen az első fellépő a KFT és az Ivan and the Parazol volt. Következőként előbb a Smile Rock Circus lépett színpadra, alapot szolgáltatva az Animals Cannibalsnek és a Hősöknek, akik valóban elkezdték a bulit.  Őket Kovács Kati Rock and Rollere követte, majd egyszercsak megjelent a színpadon Radics Gigi is. Utánuk Ganxsta Zolee és a Kartel lépett fel, ő a Majka-Curtis párossal osztotta meg a “porondot”. Végül pedig Nagyferó és a Beatrice csapott a húrok közé, akiktől a Kowalsky meg a Vega vette át a virtuális stafétabotot.

P1090080A rendszer az volt, hogy a “régebbi” – a cikkben előbb említett – zenekar elkezdte a koncertet. Énekelt pár saját számot, majd volt egy közös a fiatalabb előadóval, aki aztán lezárta a blokkukat. Szerencsére mindenki a legismertebb számokat hozta, így a közönség nagyon jól szórakozott, a közös számok pedig igazán jól sikerültek. Ezek közül ki is emelném az AC vs. Hősök nagyjából 5 perces egyvelegét, és a Ricse Azok a boldog szép napok című számát, aminek az első refrénje alatt Feró leküldte a zenekarát, mert öregek, és átadta a terepet Kowáéknak, akik – sajnos, vagy nem – simán leénekelték őket.

 

Tetszetős produkciókat láthattunk, ám összességében úgy éreztük, többet is ki lehetett volna hozni ebből az “új nemzedék” dologból.