EFOTT 2019 – sajtótájékoztató a Velence-tavi fesztiválról

Olvasási idő: 2 perc

A Hard Rock Caféban tartották meg szervezők az ez évi EFOTT (Velence, július 9-15.) sajtótájékoztatóját, melyből számos információt megtudhattunk a Velence-tavi fesztiválról.

Maszlavér Gábor fesztiváligazgató elmondta, hogy az idei évben tovább fejlesztették a rendezvény infrastruktúráját, és több mint 200 fellépő, produkció érkezik el a Velencei-tó partjára, a 13 zenei színpadra. Olyan sztárok, mint Rita Ora és Gianluca Vacchi fogadták el a szervezők meghívást. A régebbiek közül itt lesz a Brooklyn Bounce, és olyan mainstream DJ-k, mint Tujamo és Bongo. Van egy meglepetés külföldi vendég, akit még nem kívánnak megnevezni. Nagyon ütős a hazai zenei felhozatal: Kowalsky meg a Vega, Majka, Halott Pénz, a 15 éves Road, és a 30 éves Tankcsapda. Lesznek olyanok, akik idén fogják elveszíteni az „EFOTT szüzességüket”: a Follow the Flow, Nági és Király Viktor. Az EFOTT sokkal több, mint egy zenei fesztivál, gyakorlatilag hat napos nyaralást kínál a résztvevőknek.

Karneváli hangulat a Hard Rock Caféban
Fotó: Csizmadia Attila

A beköltözős keddi, mínusz egyedik napon szuper karnevállal és zászlóparádéval készülnek a szervezők, „síppal, dobbal, nádi, hegedűvel” fogják táncra, Welcome Party-ba hívni a jelenlévőket. A karneváli hangulat lezárásaként és újdonságként Szakács Gergő akusztikus koncertje lesz a tábortűz mellett, mely minden este meg fog ismétlődni.

A nulladik napon egy három órás „Giccs party-t”, óriási házibulit fognak prezentálni, melyben a retro és mainstream fog találkozni, olyan előadókkal, mint az AK26, Lil G és Nemazalány.

EFOTT fellépők csapata
Fotó: Csizmadia Attila

Az EFOTT különlegességét adja a sportprogramok sokszínűsége, legalább 35 sportágat lehet kipróbálni a hat napban, mely köszönhető a házigazda Semmelweis Orvostudományi Egyetemnek, mely komolyan és szervesen részt vesz a szervezésben. Az egyetemi bajnokság strandröplabda és strandkézilabda döntője itt lesz, és az egyetemi hivatalos versenysportágak mind jelen lesznek. Számos vízzel kapcsolatos mozgáslehetőség is lesz, mint a wakeboard, az evezés vagy a vízilabda. Lehet majd jógázni és lesznek különféle bringás programok. Az EFOTT-tól mindössze 500 méterre van a Testnevelési Egyetem nem rég átadott sportbázisa.

Peet Project és Mr.Vasovski
Fotó: Csizmadia Attila

Dr. Hankó Balázs a SOTE stratégiai és fejlesztési rektor-helyettese elmondta, hogy az egészségközpontú gondolkodást szeretnék hozzáadni az EFOTT-hoz. Szűrővizsgálatokat végző kamionok lesznek jelen a rendezvényen, lesz véradásra lehetőség, dietetikusokkal lehet az egészséges táplálkozásról konzultálni.

Mr.Vasovski elmondta, hogy lesz egy extra produkció Vasovski Symphonic címmel, melyben lesz DJ szett, hangszeresek és énekesek egy hatalmas show keretében. Lesznek vonósok, fúvósok, 20 fős zenészcsapat lesz a színpadon. Lesznek feldolgozások és saját dalok is a programban, melyben Király Viktor is fel fog lépni.