Elektronikus zenészekkel erősít az EFOTT - Socfest

Elektronikus zenészekkel erősít az EFOTT

Olvasási idő: 2 perc

Az EFOTT fesztivál szervezői bejelentették, hogy július 12-17. között a Velencei-tó partján az elektronikus zene rajongóinak minden eddiginél erősebb kínálattal kedveznek. Az egyetemisták legnagyobb éves buliján zenél majd először Magyarországon a brit nagyágyú, Zomboy és a holland Headhunterz, de az EFOTT színpadára lép Borgeous, a szintén holland Firebeatz, valamint a Pendulum & Verse (dj set) is.

Az előző évek tendenciája után szinte várható volt, hogy néhány elektronikus zenét játszó előadót is hívnak a fesztiválra, de úgy tűnik, hogy ez a stílus  annyira meghatározóvá nőtte ki magát, hogy nemcsak a fellépők számát tekintve erősít a fesztivál, hanem külön helyszínt, a HÖOK sátrat, változtatják “elektronikus arénává”, ahol a híresztelések szerint

reggel 8-ig tart majd a buli(ka).

Az pedig már csak hab a tortán, hogy a sok nemzetközi fellépő közül többen most járnak először kis hazánkban.

Ilyen például a már korábban bejelentett Zomboy, vagyis Joshua Mellody, aki 2011-es Organ Donor című debütáló száma óta sikert sikerre halmoz. A brit dj/producer hírnevét első amerikai turnéjával alapozta meg, amelyet követően egyedi hangzása vírusszerűen terjedt el a basszusimádók között. Egyik legnagyobb slágere, a Bad Intentions a szervezők szerint felcsendül majd idén nyáron az EFOTT-on.

Szintén először látogat Magyarországra a Tomorrowlandet is megjárt Willem Rebergen, azaz ismertebb nevén Headhunterz. A 2006-tól a zeneiparban tevékenykedő dj hosszú ideig hardstyle-ban utazott, tavaly óta azonban széles palettán kísérletezget, és új irányok felé nyit. Ezt mutatja már Steve Aokival közös slágere a The Power of Now is. Érdekesség, hogy a zenész egy ideig szinkronszínészként tevékenykedett hazájában, és olyan karaktereknek kölcsönözte a hangját, mint Troy Bolton (Zack Efron) a High School Musical-ben és a Weasley ikrek a Harry Potterben.

A holland vonalat erősíti a Firebeatz is, akiket aligha kell bemutatni az elektronikus zene kedvelőinek. A duó Calvin Harris-szel, Tiësto-val és Martin Garrix-szel is dolgozott már együtt, és híresek arról, hogy soha nem csinálnak két ugyanolyan bulit, így különösen izgalmas, mivel készülnek az Efottozók számára. Nem kisebb érdeklődés övezi a Tsunamit jegyző Borgeous érkezését sem, aki a slágerlisták meghódítása után jön hazánkba egy igazán őrült bulira.

Végezetül nem feledkezhetünk meg a nagy kedvenc Pendulumról sem, akik ezúttal Verse-vel és egy dj szettel készülnek az „diákbulira”.

A külföldi headlinerek mellett többek között olyan hazai zenészek képviselik majd a stílust, mint Andro, JumoDaddy, Pixa, Metzker Viki, Palotai.