Ősfesztiválozók és szüzek - Socfest

Ősfesztiválozók és szüzek

Olvasási idő: 2 perc

Vannak zenekarok, akik szinte az EFOTT-tal párhuzamosak nőttek nagyra, és vannak akik még sosem koncerteztek ezen a fesztiválon. Egy közös található bennük, nélkülük kevesebb lenne az a néhány nap.

Beatrice_Nagy FeroNem emlékszem, hogy az elmúlt években fellépett-e, a nemrég fennállásának 35. évfordulóját ünneplő Beatrice, de az már biztos, hogy Nagy Feró és csapata fáradhatatlan, így egy szuper koncerttel fog megörvendeztetni minket. Keressétek elő a “babos kendőket”, szükség lesz rá!

ByeAlexVelük ellentétben viszont most lép először színpadra mind az EFOTT-on, mind úgy általában fesztiválon, a nemrég ismertté vált ByeAlex, aki az Eurovíziós Dalfesztiválra való készülődés mellett már ötletel azon is, hogy mivel lepje meg a zánkai közönségét.

“Koncertekre szívesen járok, de inkább klubokba vagy stadionokba, fesztiválokra kevésbé. Zánkán idáig egyszer jártam, táborozni, de nem mondhatnám, hogy az jól sült el” – kezdi az énekes.Az EFOTT-ra viszont, igaz egyelőre csak gondolatban, de nagyon készülök. Szeretnék önmagam lenni a színpadon, és miután kedvelem az elektronikus zenét, annak is inkább a dark változatát, valószínűleg ilyen hangszerelésben is hallhatják majd a dalaimat az odalátogatók. Fontos, hogy jól érezzem magam, hogy aztán ez átragadhasson a közönségre is, de azt gondolom, a fesztiválozók igazi cool arcok, nem lesz probléma. Nagy, fesztelen hangulatú bulira készülök!”

Természetesen nem lenne fesztivál az épp nemzetközi turnén koncertező Quimby nélkül sem. Ízelítőt kaphatunk az új lemezhez készülő dalokból is, de szokásukhoz híven – gondolom -, ismét egy felejthetetlen bulit csapnak, június 27-én.

A szervezők megkeresték a közel tíz éve szórakoztató Anna & the Barbies zenekart is, akik ugyan sosem léptek fel az EFOTT-on, de Zánkán megtudhatjuk, milyen koncert az, amit “fesztiválos zúzásnak” neveznek.

DorothyPal Utcai FiukÉs a sor ezzel még nem ér véget! Visszaigazolt részvevője a bulinak – az “ősök közül” – a szintén rég nem látott Alvin és a Mókusok, az idén 30 éves Pál Utcai Fiúk, az Anima Sound System, a Bëlga és a Kowalsky meg a Vega. A szüzek listáját erősíti az alternatív Odett & the go Girlz!, a punk-rockos The Grenma, a csajos rockot játszó Dorothy, plusz rappel nekünk a DSP és Deniz is.

 

Sajnos a nemzetközi húzóneveket még nem ismerjük, de ennek a cikknek a végére már érződik, lesz mire tombolni június végén!