Rita Ora a nulladik sorból - EFOTT beszámoló - Socfest

Rita Ora a nulladik sorból – EFOTT beszámoló

Olvasási idő: 4 perc

Az idei velencei EFOTT-on hétvégi jeggyel vettem részt, ezért pénteken, az események közepébe estem be. A hétvégi nagy koncertekről több részletben fogok beszámolni, Rita Ora (UK) és a Brains bulikkal kezdem.

A megérkezésemet a hatalmas pénteki forgalom, és a hirtelen lezúduló zápor nehezítette meg, de az autóban – türelmetlenül – eltöltött várakozási idő után a napsütésben már simán ment a „becsekkolás”. Az eligazító feliratok egyértelműek voltak, a Photo/Press karszalaghoz sorban állás nélkül hozzájutottam. Az önkéntesek segítőkészek voltak, gyorsan és kedvesen végezték a rájuk bízott feladatot. A sátorfelállítás közben elindult a szokásos egymás megsegítése. A hölgyek körében a matrac felfújását támogató pumpámnak nagy sikere volt, folyamatosan érkeztek a kölcsönkérői igények. Cserébe kaptam egy kis külső segítséget a frissen vásárolt sátram felállításában.

Rita Ora az EFOTT Nagyszínpadán
Fotó: Csizmadia Attila

Gyors körséta és szomjoltás után az órámra nézve rá kellett döbbenem arra mindjárt 10 óra, tehát hamarosan kezdődik a T-Systems Nagyszínpad egyik sztárja, Rita Ora (UK) koncertje. A nulladik sorban, a fotósok között el is foglaltam a helyemet, ahol 3 és fél szám erejéig tartózkodhattam.

Rita Ora az EFOTT Nagyszínpadán
Fotó: Csizmadia Attila

Rita Ora az első pillanattól kezdve teljes energiával tette oda magát. Semmi play back, közelről láthattam, hogy élőben énekelt, és nem spórolt a hangjával. A táncosokkal támogatott show arányos volt, nem vitte el a látvány a dalokról a figyelmet, miközben a színpadon mindig történt valami. Rita többször kiállt a színpad elejére, és felvette a közönséggel a kontaktust, szemlátomást jó kedvvel, élvezettel adta át magát a bulinak. Rita Ora igényes, jó hangulatú koncertje teljesen megfelelt annak, amit egy fesztivál headliner-től el lehet várni.

Rita Ora az EFOTT Nagyszínpadán
Fotó: Csizmadia Attila

A Brains az egyik legsikeresebb elektronikus zenét játszó együttesünk, ahhoz képest, hogy a 90-es évek közepén hardcore-ral kezdték, aztán nagy váltással, fúvósokkal támogatott funk rock következett, és ezzel nem volt vége a megújulásuknak, jött aztán a drum and bass, hip hop, némi rock és ragga.

Brains az EFOTT Nagyszínpadán
Fotó: Csizmadia Attila

A Brains futurisztikus látvány elemeivel, a táncokkal és Kéri Andrással, az igazi énekes-rapper-frontemberrel korszerű bulit csapnak minden fellépésük alkalmával. Nem véletlen, hogy szívesen hívják őket a fesztiválszervezők a nagyszínpadokra.

Brains az EFOTT Nagyszínpadán
Fotó: Csizmadia Attila

Az élő zene, a színvonalas háttér vokál tökéletesen megadta az alapot ahhoz, hogy Kéri András, azaz Mc Columbo lendületével és természetességével magával ragadja az EFOTT-osokat. A stílust lehet szeretni vagy nem szeretni, de az biztos, hogy az EFOTT közönségét a Brains magával ragadta a jó hangulatú és felszabadult bulijukkal.

MC Columbo és a táncosok az EFOTT-on
Fotó: Csizmadia Attila

Az nap este-éjjel – a programtorlódások miatt – csak röviden tudtam belepillantani a Caramel buliba, aki különösebb show nélkül a MyMusic Arénában varázsolta el hangjával a rajongóit. Nyilván telt ház nem lehetett, hisz egy időben volt Rita Ora-val és érhető, hogy sokan a Nagyszínpadot választották, hisz – valljuk be – Caramelt többször meg tudják hallgatni, nézni a magyar rajongók.

Caramel az EFOTT MYMUSIC Arénában
Fotó: Csizmadia Attila

Az éjfél felé közelítve Horváth Tamás viszont szinte teljesen megtöltötte a MyMusic Arénát, számomra meglepetésként óriási ovációval várta közönség és úgy indult a buli, mint egy rock koncert. Sajnos nem tudtam ott maradni, mert közben ott volt már a Brains a Nagyszínpadon. Ilyen a fesztivál élet, van mikor nehezen, de választani kell a sok izgalmas buli között, amelyekből az idei EFOTT sem szűkölködött.

EFOTT Nagyszínpad közönsége
Fotó: Csizmadia Attila

Éjjel még Tujamo-ba (GER) „hallgattam” bele, és alig lehetett beférni a Mercedes Benz HÖOK 30 Party Arénában, mert a német híres party headliner bevonzotta a fesztiválozók nagy részét a hatalmas sátorba.

Tujamo party az EFOTT-on
Fotó: Csizmadia Attila

Folytatom hamarosan az idei EFOTT beszámolómat.