Rekordsebességgel lett teltházas a jubileumi Fishing on Orfű - Socfest

Rekordsebességgel lett teltházas a jubileumi Fishing on Orfű

Olvasási idő: 2 perc

Habár a legbarátságosabb orfűi fesztivál az elmúlt években már rendre a kezdés előtt teltházas lett, még sosem fogytak olyan gyorsan a belépők, mint a jubileumi évben. A 10. Fishing majd két héttel a kezdés előtt teltházas lett! A faluban viszont az is találhat izgalmas programot, aki lemaradt a fesztiválbelépőkről.

Senki se búsuljon, aki nem vett még jegyet, de fesztiválhangulatra vágyik Orfűn a Fishing alatt. A szervezők idén izgalmas külső helyszíneket működtetnek Orfű központjában, amelyek a „külsősök” számára is látogathatók és teljes, egész estés szórakozást ígérnek. És mindezt mindössze 10 perc sétára a fesztiváltól!

Naközbeni chill a Fishingen

Az Orfű központjában elhelyezkedő Muskátli udvar és a Medvehagyma Ház lesz a két központja a Fishing külső programjainak. A Muskátli étterem mögötti udvar a fesztivál ideje alatt FOO Színházkertté változik, és napi két előadást kínál az érdeklődőknek. Itt lesz Mácsai Pál, Tenki Réka, de jön a Kapa-Pepe páros is: pénteken Katona Lászlóval, szombaton pedig Thuróczy Szabolccsal egészül ki a Mucsi-Scherer duó. Fellép a L’art pour l’art Társulat és a Baltazár Színház is hoz egy üde komédiát.

A szintén a faluközpontban található Medvehagyma Ház egy izgalmas összevont helyszín lesz. Reggeltől kora estig ez lesz a Gyermekbirodalom professzionális gyermekmegőrzéssel, gyerekprogramokkal, bábjátékkal, árnyjátékkal, interaktív irodalmi műsorral, filmvetítéssel – a helyszínt a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalommal közösen működtetik a szervezők. Itt ad gyerekkoncertet Dolák-Saly Róbert, de meghallgathatunk Fishinges fellépőket (Pásztor Anna, Papp Szabi, Takács Zoltán Jappán) is, hogyan élik meg a gyermeknevelés kihívásait. A Mindenki c. Oscar-díjas rövidfilm után beszélgetést is tartanak Léder László pszichológussal.

A Medvehagyma Ház estére Fonó Zeneudvarrá változik, ahol a hazai folk- és világzene legérdekesebbjeit csíphetjük el. A festői szépségű tóparti színpadon fellép Lajkó Félix, Dresch Mihály, a Parno Graszt, a Zoord, a Góbé, a Cimbaliband, valamint Kollár-Klemencz László. Délutánonként érdekes szabadegyetemi előadásokkal, majd családi koncertekkel (Ürmös család és Szalonna, Berecz család, Karaván Familia, valamint Csoóri Sándorék) találkozhat az érdeklődő. Este pedig folkkocsmába, zárásként pedig táncházba csöppenhet, akinek úgy tartja kedve.

A jubileumi Fishing már február óta teltházas nulladik napján Lovasi András 50. szülinapi koncertjét nézhetik meg az érdeklődők. A fesztivál védőszentje Lévai Balázs lesz. A külső helyszíneken túl pedig egy új belső színpad is lesz. Az erdőben elhelyezett A tűzhöz közel színpad a dalszerzők, valamint a komolyzene birodalma lesz. A fesztivál nagyszínpadának nevéről idén is a fesztivál közönsége döntött: a benevezett házikedvencek közül Beck Zoli kutyája több, mint ezer szavazatot kapott, így a

10. Fishing legnagyobb zenei helyszíne Kacat nagyszínpad lett.

Nagyszínpad, Fishing on Orfű