Végső hajrá a Fishingen - Socfest

Végső hajrá a Fishingen

Olvasási idő: 2 perc

Ki más zárhatná a Fishing On Orfű Fesztivált, ha nem az, aki meg is nyitotta? A nulladik napon a Kispál és a Borz, a harmadikon pedig a Kiscsillag lett a fő fellépő a nagyszínpadon. Számunkra mégis a nap legőrültebb pillanatait Pásztor Anna nyújtotta.

A délutáni kávénkat szürcsölgetve vettük észre a sorban álló Pásztor Annát és férjét gyermekükkel. Helyes, vörös hajú kisördög volt a kölyök, aki már most magára vonja a nők figyelmét.

zsirafannaA nagyszínpadon hat órakor kezdett az Anna and the Barbies. Anna ezúttal szürke fűzőben, rövid fekete szoknyában és a szokásos magassarkú csizmáiban lépett fel, de felkerült a latex maszk és egy gázálarc is. A Fishing legszerencsésebb állata kétségkívül egy kis zsiráf volt, aki közelebbről is megismerkedett az énekesnővel. Majd már-már akrobata mutatványként, magassarkújában átmászva a kordonon csatlakozott a közönséghez egy kis közös guggolásra. Végül a biztonságiak erős és oltalmazó keze segített neki visszajutni a színpadra.

A tomboló nőszemélyek sorát Odett gyarapította a Made in Pécs színpadon. Fonott hajjal, terepmintás topban és nadrágban énekelte dalait új lemezéről, a Csillagtérképről.

Ezt követően indult a Heaven Street Seven, akik már szokásos slágerlistájukkal léptek fel az egyre duzzadó közönség előtt. Majd begördült “sárga zsigulijával” a Vad Fruttik, és megugráltatta a fáradt publikumot. Lovasi nyitotta és zárta is az idei Fishinget is a nagyszínpadon.

A teltházas Kispál és a Borz nulladik napi koncertje után szombat éjfélkor hasonló nagyságrendű tömeg előtt zenélt a Kiscsillaggal. A banda hozta a már jól ismert, régi slágereket, de új lemezükről is felcsendült pár nóta.

Összességében az idei fesztivált is az otthonosság és a barátságosság jelző illeti meg. Egyetlen fesztiválon sem találkoztam még ennyi fellépővel, a közönség soraiban. Többször láttam Szűcs Krisztiánt (HS7) sört szürcsölgetve, vagy akár a Hock testvérpárt a Vad Fruttikból.  A legtöbb zenész kedvenc, nyári állomásai között szerepel az orfűi Panoráma Kemping. A line-upon és a közönségen egyaránt érződik Pécs közelsége, de ez is jelzi, milyen remek bandákat köszönhetünk Baranyának. Reméljük, találkozunk veletek jövőre ugyanitt!