Ha korán kelsz, milyen programot lelsz? - Socfest

Ha korán kelsz, milyen programot lelsz?

Olvasási idő: 2 perc

A megújult fesztiválterülettel és beléptető csarnokkal nyitó Hegyalja Fesztivál a temérdek külföldi és hazai fellépőkön kívül színvonalas civil, színházi és sport programokkal várja a látogatókat. A június 25-én induló fesztivál nappali programjainak kínálatából szemezgetünk most nektek.

Magyar Teátrum néven új színházi sátor nyílik, ahol több hazai és határon túli magyar nyelvű színházi társulat is fellép. A színházi programok mellett kerekasztal beszélgetések és rajzfilmvetítések valamint az ország nagy megmondója, Puzsér Róbert Stand-up Tragedy sorozata hozza a katarzisélményt. Magyarország legnagyobb rajzfilmstúdiójával, a Kecskemétfilmmel együttműködve rendezi meg az ország első Mini Rajzfilm Fesztiválját, amelyen a fesztiválozók a héten zajló Kecskeméti Rajzfilmfesztivál legjobb alkotásait tekinthetik meg a színházsátorban. A vetítések előtt az alkotókkal is találkozhatnak és beszélgethetnek a fesztiválozók.

hegyaljabor

A korábbi extrém sportpark street art programokkal kiegészülve adidas originals Street Art Park néven nyílik újra. Az utcai művészethez kapcsolódó attrakciók mellett Fekete István triál kerékpáros 50 ember átugrásával kísérel meg guiness rekordot állítani itt a fesztivál alatt. Lesz freestyle foci, break dance show az Abowo Crew közreműködésével, Magyarországon egyedülálló break verseny és capoeira bemutató.
Az Ökoteátrumban a zöld programok mellett a fesztiválozók találkozhatnak a legmenőbb gasztrobloggerekkel, környezetvédőkkel, IT-bloggerekkel is. Minden délután hat órától vezetett borkóstolón vehetnek részt azok, akik a Furmint Klubon és Tokaj hűvös pincéin túl is bővítenék borkulturális ismereteiket és a fesztivál vendége lesz az év borásza, Áts Károly is.

A port.hu civil utcáján számos egyesület tart előadásokat, interaktív játékokat környezetvédelmi és ifjúsági témákban. Többek között megtanulhatjuk, hogyan tegyük otthonunkat, életmódunkat környezetbaráttá, részt vehetünk távcsöves madár lesen, de életvezetési, munkakeresési tanácsokat is kérhettek.

Június 25-30. között, 14. alkalommal élvezhetitek a Tiszát, több mint 200 fellépő, hajnalig tartó pörgés, evezés, színház, strandolás, boros pincék, izgalmas beszélgetések, az ország legjobb arcaival. 2013-ban a nyár egy igazi fesztivállal és igazi arcokkal indul Rakamaz-Tokajon.