környezetvédelem

Sziget: jobb lesz, mint valaha

Az utóbbi évek legjobb zenei programját felvonultató Sziget úgy tűnik nézőcsúcsot is hoz: a szervezők több mint félmillió látogatót prognosztizálnak a szerdától induló hét nap alatt és könnyen lehet, hogy az idei Szigeten köszönthetjük a kezdetektől számított 9 milliomodik látogatót is. „Januárban a „Legjobb Zenei Felhozatal” elismeréssel jöttünk haza a European Festival Awards díjátadó gálájáról,…


2018. augusztus 07 Sziget | 2018, Fesztivál

Indul az ország első Food Truck Rally-ja

Versenyre készülnek az ország legjobb Food Truck-osai, de a rally-n nem a gyorsaság, hanem a legjobb ízek számítanak majd. Február 24 és 26 között összesen 35 kocsi parkol majd be a Millenárisra, hogy a street foodok szerelmesei hideg, és kabát nélkül kóstolhassák végig a versenyre szánt egyedi kínálatot.


2017. február 12 Gasztronómia

Zöldültek a vendéglátók a Szigeten

A Sziget idén – a környezettudatos fesztiválozás jegyében – a fesztiválon lévő vendéglátóhelyeket is osztályozta. A többszáz egységből, a büfék közül a Zing Burger, az italos pultok közt pedig a Go To Hungary bizonyult a legkörnyezettudatosabbnak. Az idei Szigeten a környezettudatos fesztiválozás és a szemléletformáló kommunikáció lényegesen nagyobb fókuszt kapott. A szervezők azonban nem csak…


2016. szeptember 30 Sziget | 2016

Világbajnok emeli magasba a fesztiválozókat a Szigeten

A Sziget fesztiválon is megjelenik idén a Médiaunió Nem nehéz… kampánya. Nagy Ákos súlyemelő világbajnok emeli majd a magasba a vállalkozó kedvű fesztiválozókat, akik elmondhatják magukról: „ők sem nehezek”. Ahogy a környezet védelme sem az.


2016. augusztus 12 Sziget | 2016

#szigetrecycling: Zöldnek lenni menő!

A Sziget a kezdetektől fontosnak tartja a fenntartható fesztiválozást, idén azonban hangsúlyosabb akciókkal és kommunikációval segítik a látogatók körében is népszerűsíteni a környezettudatosságot. Vezérelv az újrahasznosítás, de számos fontos területen igyekeznek jó példákkal segíteni, és aktív közreműködésre serkenteni a rendezvény keretein belül.


2016. augusztus 03 Sziget | 2016

Jégpohár és Ehető Kanál a SZIN-en

Az egyetlen hazai Greener Festival díjas rendezvény, a Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN) idén számos öko-újdonsággal rukkol elő: fellép aJégpohár, a RE:kocsma, az Ehető Kanál, a Beszélő fák, a Szalma Szívószál, a RE:pohár, a Komposzt WC és még sokan mások az idei ökoSZIN-en. A Szegedi Ifjúsági Napok 2008-óta igyekszik népszerűsíteni az ökotudatos fesztiválozást, ennek elismeréseként már…


2016. július 18 SZIN

Csináljuk a fenntartható fesztivált!

Hogyan csinálj fenntartható és energiatakarékos fesztivált? Hogyan érezzék jól magukat a résztvevők és maradjon meg a terület az utánunk érkezőknek? Ezekre ad választ az EE Music workshopja.


2015. november 23 Fesztivál

Növekedés vagy fenntarthatóság?

Az alternatív gazdasági formák világszerte ismert teoretikusa magyar szakemberekkel beszélget a fejlődési modellek létjogosultságáról és perspektíváiról december 9-én, a Corvinus Egyetemen.


2014. december 09 Programajánló, Tudomány

Miutcánk.hu, az új közösségépítő

A miutcank.hu egy lokalitáson alapuló közösségi oldal. Az oldal üzemeltetőit kérdeztük a működésükről, regisztráció előnyeiről, fejlesztési tervekről.


2014. október 02 Helyek, IT

Átvette a népzene a hatalmat az atomerőmű felett

Rövid időre a Kossuth-díjas Csík Zenekar vette át a hatalmat a Paksi Atomerőmű virtuális irányítópultja felett a SZIN-en, amely idei fesztiválturnéja 6. állomásaként érkezett Szegedre.


2014. augusztus 29 Kiállítás