Mindent a Humbákfölde Fesztiválról - Socfest

Mindent a Humbákfölde Fesztiválról

Olvasási idő: 3 perc

Már csak egy hetet kell várni, hogy elkezdődjön az év legnagyobb elborulásaként aposztrofált Humbákfölde fesztivál. Hazai és külföldi fellépők, olcsó bor és árnyas kemping – erre lehet számítani, na és persze Tibi atyára minden mennyiségben Tiszafüreden.

Helyszín

Tiszafüred, Morotva kerékpáros pihenőhely

Mikor elkezdtem agyalni azon, hol építsem meg Humbákföldét, záporozni kezdtek az ötletek minden ismerősömtől: […] mindenképp olyan helyen, amit az emberek ismernek, és ahova szívesen járnak. Végül úgy döntöttem, inkább egy kevésbé ismert helyen szervezem meg, ahova az emberek majd akkor járnak szívesen, ha megismerik: így esett a választás Tiszafüredre, azon belül is a Morotva Kerékpáros Pihenőparkra.

Tiszafüred a Tisza-tó legnagyobb lélekszámú települése a maga közel 10.000 lakosával. Szokás a Tisza-tó fővárosának is nevezni. Minden megtalálható, amit egy fesztiválozó kíván.

A Morotva Kerékpáros Pihenőpark néhány éves története során pedig méltánytalanul kevés rendezvényt szerveztek itt, pedig a természet közelsége, a tiszta levegő, az ingyenes fürdési lehetőség mind-mind olyan hozzávaló, ami miatt igazán el lehet távolodni a nagyvárostól és le lehet lazulni. Főleg néhány fröccs után.

Szállás

A fesztiválhoz közel került kialakításra egy kemping, a szokásos ellátással. Ivóvíz, zuhanyzó és WC, sok-sok árnyék és italpult is lesz. A kemping területére sem lehet majd alkoholt bevinni, viszont a pultban igen olcsón mérik majd a bort, így talán nem is kell. A kempingbe 400/fő/éj áron lehet jegyet venni.

Humbákfülde, kemping

Nagyszínpad

A programot végigpörgetve először a jelenlegi hazai fesztiválnévsort láttam, ami egynek jó, de valami különlegesebbre vártam. Első nap a Margaret Island és a Brains tekinthető a nagy hazai sztenderdnek, előttük viszont Járai Márk és a Blahalouisiana lép fel, ami igazán üdítő színfolt.
A külföldi sztár ezen a napon a Bassjackers lesz. A 2007-ben összeállt holland DJ páros igazán jó elekro-house bulit ígér, amit többek közt Bárány Attila fog levezetni.

Pénteken a Supernem és az Anna & The Barbies hangolja a tömeget, majd AronChupa érkezik, aki futballkarrierjét hagyta ott, hogy elektronikus zenével foglalkozzon. Első nagy slágere az I’m an Albatros volt amit további vicces szövegű, jól táncolható muzsika követett.

Szombaton hasonlóan az előző napihoz, két  zúzós banda indítja a napot. Fellép a hazánkat az Eurovíziós Dalfesztiválon képviselő AWS, utánuk pedig a Paddy and the Rats ír kocsmapunkja melegíti a terepet a finn Darude-nak. Őt az 1999-ben debütált Sandstorm című számáról ismerhetjük leginkább.

Partyaréna

A fesztivál második helyszínének első fellépői a hazai underground hip-hop érából jönnek, akik közül van ugyan néhány ismert név, de beszéljen inkább a zene:

Utánuk pedig éjfél, 1:00 órától hajnalig jobbnál jobb DJ-k pörgetik a lemezeket, hogy senki se aludjon. Egy fesztiválon minek is.

Vendégek

Szombaton, 23-án megérkezik Puzsér Róbert és Farkas Attila Márton Apu azért iszik, mert Te sírsz című szellemi workshopja. Puzsért senkinek sem kell bemutatni, elég megosztó személyiség, de igazán jól lehet szórakozni egy-egy komoly, vagy épp komolytalanná fajuló beszélgetésén.

Részt vesz továbbá Zacher Gábor toxikológus is, aki egy ilyen megboruláson még sok jótanácsot is adhat, főleg a másnap könnyebb elviselése érdekében.

Az esemény főszervezője, Tibi atya szintén részt vesz a fesztiválon, őt is lehet majd faggatni, de ami sokkal fontosabb, kiderült, hogy több pap is követi a munkásságát. Ezért meghívott néhányat, akik a kihelyezett gyóntatófülkékben hallgatják meg a bűnöket, és tartják titokban.

Papok Humbákföldén!

Katt az eseményért!

Sajnos Oravecz Nóra, Tibi atya nagy “barátja” viszont visszautasította a meghívást, pedig lehetett volna egy komoly beszélgetés, ahol elsimíthatták volna az egymás közti feszkót. Talán majd legközelebb.

Az esti mellett számos nappali programmal készül az atya. Lesz Vágvölgyi Noémi és Rigóbácsi, de ha nem vagy rottymásnapos, lézertagezhetsz, csónakázhatsz és szabadulószobákból is kiszabadulhatsz.