III. FOOTER.HU Fesztivál - Socfest

III. FOOTER.HU Fesztivál

Olvasási idő: 2 perc

2014. április 11-én újra megrendezik a III. FOOTER.HU Fesztivált a Kék Yukban. Hat legendás underground zenekar lép fel az év legszínesebb hazai klubfesztiválján. 

Az idén öt éves kulturális magazin születésnapját a szerkesztők-szervezők azzal ünneplik, hogy 2014, április 11-én harmadszor is megrendezik a FOOTER.HU Fesztivált. A FOOTER.HU a kultúra iránt elkötelezett írók, olvasók és művészek online közössége, amely a hazai underground élet kultikus szereplőit invitálta meg a születésnapjára. A Mi Voltunk Azok zenekar a budapesti metáléletben egyre nagyobb rendet rakó thrash/heavy metal Fregath együttes mellékszála, hiszen az anyazenekar énekese (Földi Attila, itt gitáron is nyomul), gitárosa (Komlósi Dávid – itt basszusgitárt ragad) és dobosa (Dechatel Ádám ) tolja a powerpop-country-blues-rockot.

Útszéli folkmuzsika, introvertált hangulatok párbeszéde gitárral és énekkel. Ha te azt mondod, blues, mi azt mondjuk grunge. Ha te azt mondod, grunge, mi azt mondjuk folk.” – így jellemzi Tanka Balázs és Kovács Bence a fesztiválon ugyancsak fellépő Kaldera zenéjét. Egyébként pedig a Turbo-énekes Tanka Balázs és gyerekkori barátja, Kovács Bence akusztikus duójából nőtte ki magát egyre népszerűbb akusztikus, folkos, grunge­os zenekarrá. A csapat korábbi formációja egyébként játszott már 2011-ben, a II. FOOTER.HU Fesztiválon, Tanka Balázs – Kovács Bence akusztik néven.

Érdekes színfoltja a hazai zenei szférának a svéd-magyar énekesnő, Antonia Vai. Tüzes, energikus előadásmód jellemző rá, ám mindez tökéletes összhangban van a melankolikus és mélyebb vizeken evező oldalával. Antonia a VOLT Fesztivál valamint a Fekete Zaj után fellép a III. FOOTER.HU Fesztiválon is.

A Dazlious zenei világát az alternatív rock-ízű sokféleség jellemzi. Már a felállás is különleges: profi, a szakma csínját-bínját évtizedek óta a vérükben hordozó zenészek sereglettek össze Gubicza József (szólógitár), s az ifjú énekesnő, Répási Évi (aki nem mellesleg a FOOTER.HU egyik szerkesztője) zenei kollaborolásának köszönhetően. A csapat a fesztivál keretein belül mutatkozik be a közönségnek és komoly szándéka „koncertfordultával” szíveket hódítani. Dalválasztásaik semmiképp sem átlagosak; olyan számokat játszanak, amelyek ott lebeghetnek a közönség tudatának peremén, amelyek ismerősnek tűnhetnek, de mégis újnak hatnak a hazai feldolgozásokat játszó zenekarok repertoárjához képest.

Nem telhet FOOTER.HU fesztivál Nulladik Változat koncert nélkül! A 25. születésnapját, márciusban, a Gödörben ünneplő együttes a bulit követően a III. FOOTER.HU Fesztiválon lép először színpadra. A new wave, dark rock, folk és tökös hard rock elemeket vegyítő, költői szövegekkel operáló kultikus underground csapat buliján a keserédes hangulat, a pszichedélia és a rock end roll garantált!

Vigyázat, az egri fenegyerekek ismét a fővárosba látogatnak! A hazai stoner kiválóság Shapat Terror szintén visszajáró vendége a FOOTER.HU Fesztiváloknak. Az első, 2010-es rendezvényen is veszett bulit toltak, így a szervezők gyanítják, ez idén sem lesz másképp.

Az átszerelések alatt és a koncertek után a magazin egyik szerzője, a Filter klub rezidens DJ-je, Szuszu nyomja a közönség és a nagyon vegyes ízlésű szerkesztőség kedvenceit.

A fesztiválról további információk a folyamatosan frissülő fesztiválblogon és a Facebookon találhatóak.