Még 2 nap – kezdődik a Jazzpiknik Paloznakon

Olvasási idő: 2 perc

Hamarosan kezdődik a nyár egyik leghangulatosabb fesztiválja, a Jazzpiknik Paloznakon (augusztus 1-3.)!

4 színpadon, több mint 30 koncerttel a festői szépségű Balaton-felvidéken a fűben ülős piknik érzéstől a klubhangulaton át a nagykoncertes élményig nagy a kínálata az idei Jazzpikniknek.

A Balaton északi partjának egyik legkedvesebb falujában, Paloznakon a Homola Pincészet 2019-ban nyolcadik alkalommal rendezi meg a Paloznaki Jazzpikniket, ami kis Tájház udvari dzsemboriból vált 3 napos, mára már meghatározó rendezvénnyé, 2015-től pedig a Nagyon Balaton rendezvénysorozat oszlopos tagjává.

Az alapötletet a jó borok és a jó zene kapcsolata szülte, az ötletgazdák Homola Szabolcs és Valde Orsolya voltak. Egy olyan színvonalas rendezvény létrehozása lebegett a szemük előtt, amely a tömegfesztiválok mellett alternatívát kínál a Balaton szerelmeseinek. A szervezőknek a legjobb hazai és nemzetközi előadók felvonultatása mellett fontos a minőségi gasztronómia nyújtása, a helyi termelők jelenléte, és a fenntarthatóságra való odafigyelés. A Balatontól egy kőhajításnyira, a paloznaki szőlőhegyen igazi piknik-hangulatra számíthatnak a látogatók. A 500 lakosú falu ilyenkor három napra a jazz balatoni fővárosa lesz: a falu melletti nagyszínpadon napközben a plédeken ejtőzve, este pedig a füvön táncolva, a csillagok alatt hallgathatják a fesztivál látogatói a zenét.

Rick Astley

A 2019-es fesztivál idén is sztárfellépőkkel szolgál. Rick Astley a Never Gonna Give You Up ’80-as évekbeli slágerének énekese, aki nagy sikerrel tért vissza néhány éve új, kifinomult soul hangzásával. A Michael Jackson fiú testvéreiből álló The Jacksons formációt most először hallhatják a rajongók Magyarországon.

The Jacksons

A jazz, a funk és a soul kiemelkedő alakjaival találkozhatnak a piknikezők: csütörtökön a The Jacksons adja a nyitókoncertet, előzenekara a Peet Project, akik az idei Jazzpiknik fesztiválhimnuszának szerzői is. Pénteken a The Brand New Heavies, Little G Weevil és a Silhouette & Vinx varázsolja el a közönséget, majd a szombati záróesten, augusztus 3-án Rick Astley, Maceo Parker és Adani & Wolf lép fel a nagyszínpadon. A további színpadokon a magyar jazzélet jeles képviselői varázsolják majd el a piknikezőket.

A Paloznaki Jazzpiknik 2019 himnusza. Peet Project, On My Way: