Michael Jacksonra emlékezve - The Jacksons a Paloznaki Jazzpikniken - Socfest

Michael Jacksonra emlékezve – The Jacksons a Paloznaki Jazzpikniken

Olvasási idő: 2 perc

A korábban hatalmas sikereket elért Michael Jackson fiútestvéreiből álló együttes, The Jacksons először lép fel Magyarországon.

Forrás: Jazzpiknik Sajtó

Tíz éve, 2009. június 25-én hunyt el Michael Jackson, melyről a testvéreivel együtt emlékezhetnek meg a rajongók augusztus 1-én Paloznakon.

Michael a Jackson 5 formációval robbant be a köztudatba, ahol testvéreivel közösen zenéltek. Idén ünnepli 55. születésnapját a The Jacksons zenekar, amelyben Michael ötéves korától énekelt. Az öttagú formációban, a Jackson 5-ban Jermaine, Jackie, Tito, Marlon és Michael zenélt együtt. A Jackson 5 első nagylemeze, az ABC 1970 decemberében jelent meg. Ezen az albumon szerepelt az ABC című sláger, amely leszorította a Billboard lista éléről a Beatles Let It Be című dalát. Michael kivált a családi bandából, a szólóban elért hatalmas sikerei mindenki előtt ismertek.

Forrás: Jazzpiknik Sajtó

A négy testvér Michael halála után is turnézott a The Jacksons formációként. Az első zenekar volt, amelynek első négy kislemeze (I Want You Back, ABC, The Love You Save, I’ll Be There) vezette az amerikai Hot 100-at.

Augusztus 1-jén a The Jacksons lesz a Paloznaki Jazzpiknik headlinere! A világhírű családi formáció a The Jacksons 50th elnevezésű turnéval járja a világot, melynek egyik állomása Paloznak. Ezen az estén a magyar közönség is hallhatja az elmúlt fél évszázad zenéjét meghatározó funk, soul, pop, R&B és disco slágereket. Az augusztus 1-i csillagfényes koncerten a közönséggel együtt emlékeznek meg Michael Jackson fivérei a pop koronázatlan királyáról a Jazzpikniken.

Forrás: Jazzpiknik Sajtó

A Nagyszínpadon The Jacksons előzenekara a Peet Project lesz. A huszonéves fiatalok alkotta, az egyik legtehetségesebbnek tartott, nemzetközileg is elismert hazai zenekar a Peet Project. Sikerüket az is igazolja, hogy tengerentúli jazz fesztiválokon már visszatérő vendégek. Hangzásuk különlegessége, hogy zenéjükben a hagyományos szólóhangszerek – szaxofon, billentyűk – mellett a hegedű is főszerepet kap.