Túl a felén! - Socfest

Túl a felén!

Olvasási idő: 2 perc

A 2018-as Rockmaraton programjának fő gerince már ismert, de persze azért maradt még pár meglepetés a szervezők tarsolyában: a mostani bejelentéssel egy black-, egy power- és egy thrashmetal fellépővel bővül a felhozatal a nemzetközi színtérről.

A Motörhead azonos című lemezéről kölcsönözte a nevét az Overkill csapata, akik a punk és heavy metal korai ötvözésével a thrash metal egyik úttörői lehettek. Közel 40 éves pályafutásuk alatt 18 stúdióalbumot adtak ki – legfrissebb lemezük az idén februárban megjelent The Grinding Wheel dalai mellett a régi klasszikusokat is elhozzák majd a Rockmaratonra.

A norvég black metal egyik kultikus zenekara, a Carpathian Forest legutóbb épp egy évtizede játszottak Magyarországon. Idén májusban bejelentették, hogy jövőre érkezik a hosszú idő óta várt új korong, a  “LIKSKUE” – a Rockmaratonos koncerten is biztosan jönnek új dalokkal is.

A német színtér egyik legdinamikusabban fejlődő power metal alakulata, az Orden Ogan. Nyáron jelentkeztek új lemezzel – epikus dalaikban érezhető a Blind Guardian vagy a Running Wild hatása, akárcsak a karcosabb Iced Earth vonalé (akik szintén érkeznek jövő nyáron).

A 2018-as Rockmaraton nemzetközi felhozatala 12 névnél áll jelenleg – ahogyan megszokhattuk, a hazai csomag is megérkezett: Blues Company, Hatóságilag Tilos, Leander Kills, Lord, Niburta, Rudán Joe, Stubborn, The Southern Oracle.​

Bérletek 14. 990 Ft-ért kaphatóak: http://bit.ly/Rockmaraton2018_tickets, SZÉP-Kártyával is: https://tixa.hu/rockmaraton2018. A VIP csomag értékesítése is elindult – jövőre a tulajdonosok változatlanul külön kempinget használhatnak önálló vizesblokkal és bejárásuk lesz a VIP területre is, ahol külön kocsma és étterem várja majd őket.​