Jövőre maratoni Rockmaraton!

Olvasási idő: 2 perc

2016-ban igazán hosszú lesz a Rockmaraton. A megszokott egy hét helyett 10 napig tombolhatnak és bulizhatnak együtt a rock, punk és metál szerelmesei.

Ugyan nem írtam élménybeszámolót, de részese voltam az ideig Rockmaraton fergeteges hangulatának. Úgy mentem le, hogy nincs mit vesztenem, csak egy igazán jó fesztiválra vágyom azzal a közeggel, amelyben otthon érzem magam. Utoljára 2012-ben voltam Rockmaraton-on, már csak azért is, mert az utolsóként híresült el. Idén 25. születésnapja alkalmából felköltözött Dunaújvárosba a fesztivál, a Szalki-szigetre. Sík terep, árnyat adó fák, Duna parton strandolás, angol wc… Összebandáztam egy baromi jó arc csapattal, lazultunk az árnyékban, fürödtünk a Dunában, ettünk/ittunk a partra költözött Kaptárban, tomboltunk a koncerteken, nem volt semmi más, csak a zene, a haverok meg a buli, amolyan Fantás megmondással. Bírtam volna még maradni, pedig én is vasárnaptól-vasárnapig nyomtam.

rockmaraton2015

Fotó: Bárány Tamás

Jövőre mindenki megkapja a magáét, ugyan is a szervezők úgy döntöttek, hogy 10 napos lesz a Rockmaraton. Megmondom őszintén, hogy nagyon szeretem Pécset és a Malomvölgyi Arborétumot, borzasztó sok időt töltöttem a kökényi kiskocsmában is. Megvan a maga hangulata, hogy a hegyoldalba sátrazol, vagy egy szép nagy tó melletted, a patak partján a Casanova és a Menedék, szóval nekem is vegyes érzelmeim vannak a helyválasztással kapcsolatban. Szerintem csak azért hajlok én is ‘újváros felé inkább, mert kicsit komfortosabb a kemping – na meg közelebb van Pesthez. A helyszín szavazás alapján újra Dunaújváros lesz, a héten már csepegtetik a fellépőket is, a Sonata Arctica és a Behemoth már helyet foglalt a 2016-os line up-on. Érdemes figyelemmel követni a Facebook oldalukat, de természetesen én is igyekszem hírt adni az újdonságokról.

rockmaraton_hely_sa