Kemény napok jönnek - Socfest

Kemény napok jönnek

Olvasási idő: 2 perc

Ahogy elnézem, az idei Rockmaraton se lesz piskóta. Egyre több és több a hc, a black metál, persze akad a “könnyedebb” műfaj rajongóinak is fellépő, de azért szerintem a jól megszokott arcletépés nem mard el. Négy újabb külföldi névvel gazdagodott a 2017-es line-up.

Hetek óta nem lehetett jegyet kapni a tegnap esti teltházas Hammerfall koncertre – a banda nyáron visszatér, hogy a Rockmaraton Fesztiválon adjon ráadást a magyar rajongóknak. A svéd heavy/power metál zenekar 24 éve tépi a húrokat hatalmas rajongótáborral és töretlen sikerrel. 2015-ben a német Metal Hammer Awards-on jelölték őket a ‘Maximum Metal’ kategóriában, amit meg is nyertek. Metál villákat elő és “Let the hammer fall”!

Az Agnostic Front neve a NY hardcore kapcsán alapvetés, közel 40 éve tolják rendíthetetlenül. A zenekar 1980-ban alakult, az eredeti felállás jelentősen lecserélődött az évek során, volt egy 5 éves kihagyásuk is 1992-től 1997-ig, de ennek ellenére mind a mai napig sikerrel működik az együttes.

A lengyel black metal színtér egyik feltörekvő zenekara a Batushka – elővételben teltházas fővárosi klubkoncertjük után térnek vissza hazánkba. A doomos black alapú muzsikát ortodox énekkel igazán keverő csapatnak nagy jövőt jósolnak, pedig alig másfél éve jelentkeztek első albumukkal – írják a Rockmaraton szervezői.

Nos a következő zenekar elég népmegosztó lesz. Ha magamból indulok ki, akkor azt mondom, hogy két féle ember van: aki szereti a vérhányást, röfögést, visítást, darálással vegyítve, és aki nem. De ha szereted, ha nem, ők jönnek, és kíméletlenül bezúzzák a búrádat, olyan brutál zenét tolnak. Figyelem, minden rosszindulat nélkül írom, hogy érkezik a cseh hashajtó zenekar, vagyis a Gutalax! Aki nem hiszi, járjon utána, vagy nemes egyszerűséggel hallgassa meg a ‘Toi Toi Story’ című dalukat. Egy biztos – durva buli lesz.

Közkívánatra meghosszabbították az elővételes bérletvásárlást: február 5-ig kaphatóak 13 990 Ft-ért a bérletek a Ticketportál hálózatában!