Mini Sziget a Balaton partján - Socfest

Mini Sziget a Balaton partján

Olvasási idő: 3 perc

STRAND– Srácok, maradt egy tonna karszalag meg pohár korábbról, mit csináljunk velük?
– Egy fesztiválsorozat a nyár utolsó hétvégéjén milyen ötlet?

Talán így is indulhatott a Nagyon Balaton nevű programsorozat szervezése a Sziget, khm.. a VOLT Produkció irodájában. A Balaton pedig adta a lehetőséget, hogy szétszedjék a stílusokat és szétszórják a tó körül, így jött létre több fesztivál egyszerre, amelyből mi a STRAND-ot választottuk.

Figyelem, cikkünk közösségi véleményeket tartalmaz!

Mesi V.Ez a fesztival azert van, h a szigetea karszalagok es a voltos poharak elfogyjanak, de jooooo leeeesz….
Mesi V. – foursquare

Sátorlabirintus | STRANDDe ahogy látszik ez nem jelentett problémát. Sőt, én személy szerint viccesnek éreztem, hogy kapok egy olyan Sziget jegyet, amiből már van otthon. Sokkal nagyobb gond volt a szervezetlenség, pontosabban az előre gondolkodás hiánya. Rengetegen jöttek a fesztiválra a kedvező jegyárak és a jó idő miatt, amiből borzasztó tömegnyomor alakult ki, így szinte mindenhol hosszasan várakozni kellett. Ez persze megelőzhető lett volna, de majd jövőre. A másik problémát az árak jelentették. Irreálisnak éreztem, hogy egy ilyen kis fesztiválon is horribilis összegeket kérjenek. Nem volt meglepő, hogy a fesztivál előtti parkolót délután nem csak a szokásos punkok lepték el, hanem szinte a fél közönség kint fogyasztott.

Ezektől függetlenül viszont remek programot sikerült összeállítani a Petőfi Rádióval közösen. Első nap a Magashegyi – Punnany – Irie trió kellően felpörgetett mindannyiunkat. Egymás után hallgatva őket tényleg volt egy hangulati ív, ami nagyon el lett találva.
Másnap Intim Tornáztunk illegálisan kicsit, majd a Subscribe zenéjére kezdtünk tombolni. Furcsálltam, ahogy az emberek idén először nem tudták megcsinálni azokat a feladatokat, amiket az énekes kért, és picit érdekesen is szólt a hangzás, de azért remek volt a hangulat. Az estét a HS7 koronázta meg igazán. Őrületes koncertet adtak, és még az i-re is feltették a pontot, amikor Lovasi megjelent a színpadon, hogy elénekeljék a nemrégiben kiadott közös számukat. A legnagyobb buli nem a konyhában volt.

Quimby - Kiss Tibi | STRANDMásnap a Supernemről lecsúsztunk ugyan, de a Kiscsillag – Nouvelle Vague párost már hallottuk. Annyira nem esett jól, hogy ez a két program egyszerre zajlott, ám belehallgatva mindkettőbe, a franciák lágyabban, a magyarok pedig keményebben, de ugyanúgy felfokozták a hangulatot. A tűzijáték hiánya miatt picit megborultak a programok, így Sena, majd az őt követő PASO is korábban kezdett, míg a Quimby pontosan, és amúgy hosszabban is játszott. Kiss Tibi meg is jegyezte, még sosem volt, hogy két kedvenc bandája/zenésztársa is velük párhuzamosan játszik. Némi alvás után az este záróprogramját, a Pendulum DJ szettet viszont a sátorban sikerült meghallgatni.

Az utolsó sorbanállás | STRANDA fesztiválról kijutni nagyon könnyű volt, ám Zamárdi nem akart elengedni. Ha még nem lett volna elég a sorbanállásból, a MÁV lehetőséget adott némi repetázásra, mivel Zamárdiban csak egy pénztár található.

Összességében kicsit poros és drága volt a rendezvény, hosszú sorokat kellett kivárnunk, de a nevében foglaltakat maradék nélkül teljesítette. Sokat strandoltunk – mivel semmilyen más program nem volt napközben -, és nagyon jó volt a zene fesztiválon. Jövőre biztos ott leszünk, mert ahogy a lenti nyilatkozat is bizonyítja, a szervezők akarják a bulit újra és a fejlődést is.

Galériánk a fesztiválról