Kis SZINesek I. - Maffiózók és nyolc macsó - Socfest

Kis SZINesek I. – Maffiózók és nyolc macsó

Olvasási idő: 2 perc

Bár a Szegedi Ifjúsági Napok szervezői idén sem siették el a fellépők bejelentését, a legtöbbjüket mára megismerhettük. Itt az idő hát, hogy elkezdjük a ráhangolódást! A fesztiválig még több mint három hónapot kell várnunk, de azért hallgassunk bele, mire is számíthatunk ott!

Az Irie Maffia 2005-ben lépett a nyilvánosság elé, és azóta sem tűnt el onnan, sőt: mára az egyik legnépszerűbb koncertzenekarként tarthatjuk őket számon. A palettáján számos műfajt (reggae, hiphop, rock, funk, elektronikus tánczene) ötvöző banda idén márciusban mutatta be legújabb lemezét Nagyon jó lesz címmel, olyan vendégszereplőkkel kiegészülve mint Mohamed Fatima, vagy az Akkezdet Phiai. Hát persze, hogy ott lesznek a SZIN-en is!

Jó nekünk még, mert az Ocho Macho sem marad ki idén. Igen, az ország „hupogós” bulizenekaráról most valószínűleg mindenkinek a Jó nekem jut az eszébe, nem véletlenül, hiszen remekül sikerült számról van szó. Az Ocho Macho igazán multikulti, hiszen magyarul, angolul és spanyolul is énekelnek, aligha fognak hát eltévedni a szegedi forgatagban.

Tegyük fel, hogy a Tankcsapdán kívül van még jó magyar együttes, amelyik igazi rockzenét játszik, és sikereket tud elérni… Igen, van! Friss aranylemezesként érkezik a SZIN-re a Road, amelynek Tegyük fel… című lemeze márciusban már az előrendelések alapján kiérdemelte a rangos elismerést. Érdemes lesz odafigyelni rájuk!

Az 1996-ban alakult colorStar az első magyar színes televízióról nevezte el magát, de szerencsére ennél szorosabban is kötődik a hasonlóan színes, szegedi programokhoz. A gitár alapú pop-rockot elektronikus zenével ötvöző bandát nemcsak Magyarországon ismerik: bejárták már Nyugat-Európát, a Balkánt, sőt utazgattak Törökországban is. Most viszont itthon maradnak, és augusztusban Szegedre jönnek, hogy minket szórakoztassanak.

Az Anima Sound System sem új szereplő a magyar zenei életben, hiszen 1993 óta játsszák elektronikus, olykor kelet-európai népzenével kevert számaikat. Az elmúlt húsz évben körbeturnézták a kontinens középső részét, mégsem találhattak volna Szegednél naposabb helyet, hogy a szánkba tegyék a napfényt.

Hamarosan tovább folytatjuk a ráhangolódást, de addig is, ha van véleményed a fellépőkről, írj egy cikket a Socfestre, és ha jól sikerült, viszontlátod a főoldalon!