Díszítsd Te is a Szigetet! - Socfest

Díszítsd Te is a Szigetet!

Olvasási idő: < 1 perc

Szabadságszobrot a Fesztiválköztársaságnak! Állítsd fel az „álom állam” szimbólumát, tervezz szobrot, installációt, dekorációs elemet, amely színvonalas érdekessége lehet a Sziget Fesztiválnak! Pályázz egyedi projekttel, ami szép, kedves és figyelemfelkeltő! A Sziget Fesztiválköztársaság idén is kiemelt figyelmet fordít a látványvilágára, ezért egy nemzetközi pályázatot is meghirdetnek, aminek keretében várják a legjobb szabadtéri installációs ötleteket, és jelentős összegekkel támogatják azok megvalósítását.

Pályázati kiírást tesz közzé a Sziget Fesztiválköztársaság, ami szerint három kategóriában várnak a 2014-es rendezvényre látványos, szabadtéri installációkat. A pályázati támogatás összege összesen 25 millió forint.

Az első kategóriában a minimum 5X5 méter alapterületű, legalább 10 m magas és olyan, a jövőben többször felállítható látványosságot szeretnének, ami akár a Fesztiválköztársaság szimbóluma, „szabadságszobra” is lehet. Ennek az alkotásnak a megvalósítására közel 10 millió forintot (30 ezer eurót) szánnak a szervezők. A következő kategóriában 5 pályaművet díjaznak, és a pályázatoknál elvárás, hogy „a fesztivál ország lakói is elképedve szemléljék és sem ők, sem a természeti erők ne tudjanak kárt tenni benne.” A harmadik kategóriában, kisebb méretű, de kreatív, pozitív üzenetet hordozó, könnyen megvalósítható, de nehezen lerombolható munkákkal érdemes benevezni, mert az elkészítésükhöz 1000 eurós támogatást kaphatnak a nyertesek.