Már megteltek a „fizetős” kempingek a Szigeten - Socfest

Már megteltek a „fizetős” kempingek a Szigeten

Olvasási idő: 2 perc

Már csak a hétnapos bérletet váltó „vadkempingezőknek” illetve a lakókocsisoknak, családosoknak és fogyatékkal élőknek tudnak kempingezési lehetőséget biztosítani a Szigeten, mivel a fesztivál emelt szolgáltatásokat nyújtó, külön belépő ellenében használható „fizetős” kempingjei már mind megteltek. Ezzel párhuzamosan rohamléptekben fogynak a heti belépők is, Gerendai Károly, főszervező szerint könnyen lehet, hogy a fesztivál történetében először már a Sziget kezdete előtt le kell majd állítani a bérletek kiadását.
Nem lehet már jegyet kapni a Sziget, extra szolgáltatásokat nyújtó, fizetős kempingjeibe – érkezett a hír a fesztivál háza tájáról. A szervezők azonban kiemelik, hogy akik hétnapos bérlettel érkeznek, – amivel szintén ott lehet aludni a területen, csak nem az elkerített kempingekben, – azok még találnak majd helyet a sátraiknak.
Évek óta nagy sikernek örvendenek a Szigeten a különböző szolgáltatásokkal dúsított „speciális” kempingek, ahová idén is a belépőjegyük mellé külön válthattak jegyeket a magasabb komfortigényű látogatók. A legnépszerűbb a saját internetsátrat és ABC-t, sőt úszómedencét is biztosító VIP Kemping, de a különböző nemzeteknek (francia, olasz) dedikált kempingek, – az adott nyelvet beszélő recepcióssal, a nemzet konyhájával, wifi-vel, csomagmegőrzővel és más extrákkal felszerelve – szintén már hetekkel ezelőtt megteltek. Az érdeklődést látva a szervezők tovább bővítették a kapacitásokat, és egy új területen is kialakítottak egy emelt kategóriás kempinget, de a rendezvény előtt 6 héttel már ezek a sátorhelyek is elfogytak. Idén ráadásul már előre felállított lakókocsikat, sátrakat és faházakat is foglalhattak maguknak a vastagabb pénztárcájú fesztiválozók, de ezeket a lehetőségeket is mind elkapkodták. Már csak a saját lakókocsival érkezők számára kialakított Karaván kempingben és a konténerekből kialakított hotelszobákban maradtak még korlátozott számban szabad helyek. Két speciális kemping is lesz az idei Szigeten, amit csak azok vehetnek igénybe, akik az oda belépésre jogosító feltételeknek megfelelnek. Az egyiket a kisgyerekkel érkező családosoknak alakítják ki, ahol játszótértől szakképzett baby sitterek-ig, a pelenkázótól a bébiétel melegítőig, különböző „gyerekbarát” szolgáltatásokkal várják a családokat, a másikat pedig a fogyatékkal élők számára alakítják ki, az ő speciális igényeiket kielégítő zuhany és wc-kapacitással felszerelve.

„Mivel ezeknek a kempingeknek a használata csak az arra jogosultaknak engedélyezett, ezért itt nem határoztunk meg előre kapacitást, hanem az előzetesen beérkező igények függvényében alakítjuk ki a befogadóképességüket” – magyarázta el Gerendai Károly, aki szerint még soha nem volt ilyen nagy az érdeklődés a Sziget iránt. „A rendezvény előtt hat héttel a bérletek több mint 80%-a elfogyott, ami már most több, mint a tavaly eladott összes heti bérlet” – mondta a főszervező, aki ezt főleg az elmúlt 2 évben végzett és mostanra beérő fejlesztésekkel és a Sziget kezdetének egy héttel későbbre tolásával, és ennek következtében erősebb sztárfelhozatallal magyarázza. „Bár az elején egy kicsit tartottunk tőle, már biztos, hogy jó döntésnek bizonyult, hogy egy héttel későbbre toltuk a fesztivált” – mondta Gerendai, aki szerint a változások a magyar közönség körében is pozitív visszajelzésre találtak. „Végre megfordult a trend és a hazai közönség körében is nő az érdeklődés” – állította, majd hozzátette: „ha ilyen tempóban fogynak a jegyek,  könnyen lehet, hogy a Sziget történetében először – a véges befogadóképesség miatt – már a fesztivál kezdete előtt le kell állítani a bérletek eladását.”

Persze napijegyekkel ugyanúgy látogatható lesz a rendezvény, de az erős programot látva azt is jobb lehet minél előbb beszerezni, ha nem akarunk a kedvenceinkről lemaradni.