Szülinap-dömping a VOLT nyitónapján - Socfest

Szülinap-dömping a VOLT nyitónapján

Olvasási idő: 2 perc

Idén is egy nappal korábban, már június 30-án délben megnyitja kapuit a Telekom VOLT Fesztivál, ahol öt színpadnál várja program a látogatókat. A kínálat valóban ünnepinek ígérkezik, ugyanis több zenekar is kerek évfordulóval érkezik Sopronba. A Nagy VOLT-os Szülinapra napijegyek válthatók, a bérleteseknek pedig ajándék ez a nap.

Több sztárvendéggel közösen lép színpadra a 20 éves Ganxsta Zolee és a Kartel. Zana Zoli és csapata törzsvendégnek számít a VOLT-on. A frontember nem kizárólag fellépőként jár a fesztiválra, minden évben akadnak programok, amelyek miatt pár napot Sopronban tölt. Idén – minden bizonnyal – a Motörhead és Slash miatt is számíthatunk a jelenlétére a nyitónapot követően.

heavenstreetsevenA HS7 ugyancsak 20 éves szülinapi, és egyben a Telekom VOLT Fesztivál közönségétől búcsúzó koncerttel érkezik Sopronba.  Az idén augusztustól “tevékenységét átmenetileg felfüggesztő” csapat már a fesztivál kezdeti éveiben is törzsvendég volt a VOLT-on. Korábban még CD és VHS(!) koncertfelvételük is jelent meg itteni programjukból. Nehéz búcsú elé nézünk, nem kérdés, hogy őszinte lesz a közönség és Krisztián szájából a legendás dalszöveg: “sajnálom…”

Ugyancsak állandó vendégnek számít a VOLT-on a 30Y zenekar. A pécsi csapat idén 15 éves, ezt ünnepelhetjük közösen a Lővér Kempingben.

A fiatalabb, ám headliner bandák közül az Irie Maffia tizedik, az Intim Torna Illegál pedig ötödik születésnapját ünnepli majd – várhatóan tízezres – közönségük körében, június 30-án a VOLT-on.

Tavaly évvégén, Budapesten több órás megakoncerttel ünnepelt az akkor 20 éves Animal Cannibals. Most – 21 évesen – ők is meghívást kaptak a Nagy VOLT-os szülinapra.