Utolsó lehetőség VOLT-ozásra - Socfest

Utolsó lehetőség VOLT-ozásra

Olvasási idő: 3 perc

Utolsó napjához érkezik a VOLT fesztivál szombaton, ma is egymást váltják a jobbnál jobb zenekarok, előadók. A programok már kora délután elkezdődnek, valamint ma Áder János is előadást tart az Élő Bolygónk klímavédelmi kampány keretében.

kisgrofoA pénteki napon a későn ébredők is odaérhettek Kis Grófo kora délutáni fellépésére a Sopron színpadon. A nagy meleg ellenére sokan kíváncsiak voltak az előadásra. A jó hangulat rögtön kialakult, Kis Grófo sok embert megmozgatott, főként a fiatalabb generáció tagjait.

A Nagyszínpadon a Mary Popkids és a Supernem még szikrázó napsütésben kezdtek játszani.  A helyszínre érkező tűzoltók is segítettek elviselni a hőséget és vízzel hűtötték a felhevült fesztiválózókat, akik felettéb élvezték a hűsítő vízáradatot.

Ezután a Halott Pénz-re már sokan összegyűltek. A több mint egy órás koncert alatt elhangzott a Volt fesztivál himnusza is, sőt, a legvégén csoportos lufieregetés alatt hallgathattuk a slágert: “Van valami a levegőben”.

DSC_0103

Következett a Motörhead, akik a rock’n roll legjavát mutatták be az egyre szaporodó tömeg előtt. Eközben a Jana színpadon az Anna and the Barbies és Majka is hallható volt.

Mire a nap lenyugodott, hatalmas tömeg várta a Volton legutoljára kétévvel ezelőtt játszó Parov Stelar-t. A várakozás nem volt hiábavaló. Az osztrák együttes valami elképesztően nagy bulit csinált. Már két évvel ezelőtt is remek hangulat volt, akkor még a késő délutáni programsávban. Most azonban kora estére kerültek sorra, és ezt azt hiszem senki nem bánta. Még a legellenállóbakat is megmozgatták, szinte hihetetlen hangulatot teremtve.

23 óra után jöhetett a nemzetközi sztár DJ, David Guetta. Lenyűgöző vizuális elemekkel tarkított előadása felemás érzéseket váltott ki az emberekből. Bár sokan jól érezték magukat és egy-egy ismerős dallamra mindenki felpörgött, én személy szerint (sokkal) többre számítottam egy ekkora név showműsorán. A nagyszínpadon a Punnany Massif-ra bulizhattak azok, akik még bírták szusszal hajnali 1 óra után is.

És akkor a mai program.

15:00 órás kezdéssel a tinikedvenc és az idei Nagy-szín-pad II. helyezett The Biebers játszik. Fábián Juli és a Zoohacker után a másik Nagy-szín-pad kedvenc, az Ocho Macho énekli várhatóan el miért “Jó nekem”.

Ezután az itthon nagy népszerűségnek örvendő Wellhello slágereit hallgathatjuk majd, köztük valószínűleg feltűnik majd a Volt fesztivál idei himnusza is: “Emlékszem, Sopronban”. Ezzel egyidőben a Jana színpadon a Magashegyi Underground vezeti a jelenlévőket az alternatív rock világába.

Mire az estéhez érkezünk nemzetközileg elismert sztárokat is láthatunk. Nemsokkal fél nyolc után Ákos ad koncertet. A tőle megszokott igényesség és remek hangulat szinte már kötelező kelléke a koncertjeinek.

Ákos show-ja alig indul el, máris újabb program kezdődik, ezúttal MasterCard teraszon láthatjuk az Anima Sound System-et. Ugyancsak az Ákos koncert alatt a Jana színpadon újabb hazai együttes, a Csík Zenekar kalauzolja el rajongóit az ő egyedi műfajukba ami a népzene, rock és a szving érdekes egyvelege.

Ákos után John Newman-nel tombolhatunk az elektro és a soul zenei világában a nagyszínpadon.

A program tovább folytatódik az elektronikus zenei vonalon. Newman-t Fatboy Slim követi, aki nem csak az  elektronikus zene iránt érdeklődők számára nagy név.

Késő éjszaka pedig Péterfy Bori & Love Band slágereire bulizhatják ki magukat az érdeklődők zárásként.

A szombati nap zsúfoltságát jól mutatja, hogy az eddig felsorolt együttesek közül olyan nevek maradtak ki, mint a Kelemen Kabátban (akik ugyancsak szép helyzést értek el a Nagyszín-padon), Nouvelle Vague, Sigma, Akkezdet Phiai vagy Szabó Balázs Bandája.

Jó szórakozást az utolsó napra is!