A polinéz félisten (h)arca - Socfest

A polinéz félisten (h)arca

Olvasási idő: 2 perc

Ez a hét leginkább a nőknek kedvez a filmek tekintetében, ugyanis a főszerepet a női oldal és a romantika kapja. Erre kontráz rá Dwayne Johnson félmeztelen teste, amin kívül azért lesz bőven látnivaló. A nyári, zenés hangulatot pedig a zenészekkel teli Szerelemre hangszerelve című alkotás adja.

Carmina (Carmina o revienta)

színes, feliratos, spanyol vígjáték, 70 perc

Carmina egy ötvenes éveiben járó nő, aki egy bisztrót vezet Sevillában. Egy alkalommal értékes sonkát csennek el a boltjából. Amikor ráébred, hogy ilyesmikre nem terjed ki  a biztosítása, csellel próbálja megszerezni a pénzt hozzá. Ehhez fel kell eleveníteni régi emlékeit, ami közben mi is egyre jobban megismerjük.

Forgalmazza: Cirko Film

Hivatalos weboldal: facebook.com/carminaorevienta

Herkules

színes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 94 perc

Herkules, alias Dwayne Johnson hadserege élén elindul Trákiába, hogy végett vessen a polgárháborúnak. Az ismert külföldi színészek mellett feltűnik pár magyar név is, például Palvin Barbaráé.

Forgalmazza: Fórum Hungary

Hivatalos weboldal: mightyhercules.com

Meteora (Metéora)

színes, feliratos, német-görög-francia filmdráma, 82 perc

Theodoros, a görög szerzetes és Urania, az orosz apáca a Meteoráknál, a monumentális sziklákon lévő kolostorban élnek, a vallásnak szentelve életüket. A kettejük között kialakuló vonzalom azonban megkavarja a dolgokat…

Forgalmazza: Anjou Lafayette

Micsoda nők! (Sous les jupes des filles)

színes, magyarul beszélő, francia vígjáték, 116 perc

A párizsi tavasz éppoly szeszélyes és változékony, mint a film női szereplői. Mindegyik karakter más és más, de mindenki boldogul a maga módján. A szereplőket egy közös tűzijáték-nézés hozza össze.

Forgalmazza: ADS Service

Hivatalos weboldal: facebook.com/souslesjupesdesfilles

Szerelemre hangszerelve (Begin Again)

színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 104 perc

Dan (Mark Ruffalo) szénája elég rosszul áll. Az annak idején sikeres lemezkiadó mára kiégett, a családja felbomlott. Végső elkeseredésében matt részegre issza magát egy kocsmában, amikor meghallja az éppen színpadon éneklő Grétát (Keira Knightley). Kitalálják, hogy – akárhogy is legyen – különböző helyeken rögzítenek egy albumot.

Forgalmazza: A Company Hungary

Hivatalos weboldal: beginagainfilm.com