Vicces eutanázia és börtönpofon - Socfest

Vicces eutanázia és börtönpofon

Olvasási idő: 2 perc

A heti szenzáció biztosan Arnold Schwarzenegger és Stallone párosa lesz a Szupercellában, de a Stephen King rajongóknak is tartogatnak egy alapdarabot a mozik, mégpedig a Carrie-t, aminek főszereplőjét mostanában még a Kick Ass 2-ben is stírölhetitek. Viszont magyar újdonság is vár rátok, Bodzsár Márk első filmje debütál, a fekete humorral operáló Isteni műszak.

Anyai szív (Child’s Pose)

színes, feliratos, román játékfilm, 112 perc

A román újhullámos filmek a mai társadalomra és annak visszásságára reagálnak. Cornelia egy hatvan körüli sikeres építész, aki szereti a fényűző élet motívumait; társasági eseményeket, szép ruhákat. A 34 éves gyermekét, Barbut igyekszik gyermeki pozícióban tartani. Folyton lebecsüli, becsmérli, ám amikor a férfi egy tragikus baleset okozója lesz, az anya igyekszik felhasználni a vagyonát és a kapcsolatait, hogy kihozza őt a börtönből.

Forgalmazó: Cirko Film

 

Carrie

színes, feliratos, amerikai horror- 18 éven felülieknek

Carrie White egy visszahúzódó, nehezen barátkozó lány. Az iskolában az élcelődés középpontjában áll, folyamatos megaláztatások érik. Otthon apja drákói szigorral neveli, és igyekszik minél jobban elzárni a külvilágtól. Arról fogalma sincs, miféle különleges képességek birtokában van. A ’76-os Stephen King adaptáció újragondolása, az egyre híresebbé váló Chloe Grace Moretz-cel a főszerepben, anyjaként pedig Julianne Moore-t láthatjuk.

Forgalmazó: Fórum Hungary

 

Éjféli gyors Lisszabonba (Night Train to Lisbon)

Jeremy Irons most egy “önmegismerős” filmben játssza a főszereplőt, pontosabban Raimund Gregoriust, aki egy titokzatos nővel való ismerkedése után úgy dönt, felhagy az addigi életével, és bejárja a csodálatos Lisszabont. Útközben Amedeu de Prado feljegyzéseit olvasgatja, és teljesen a hatása alá kerül. Nekivág a legnagyobb kalandnak; hogy megismerje az igazi önmagát.

Forgalmazó: Vertigo Media

 

Gladiátorok gyöngye (Gladiatori di Roma)

színes, magyarul beszélő, olasz animációs film

Rómában hamarosan megépül a Colosseum, a gladiátorok küzdőtere. Timonak, akit kidobtak a gladiátorképzőből, össze kell szednie magát, ha helyt akar állni az ünnepségen.

Forgalmazó: Big Bang Media

 

Isteni műszak

színes, magyar fekete komédia, 106 perc

A Jugoszláviából 1992-ben Magyarországra dezertált Milán (Ötvös András) a budapesti mentőknél szerez állást. Két állandó társa Kis Tamás (Keresztes Tamás) és Fék doktor (Rába Roland) lesz.  A fiú megdöbben, amikor rájön, hogy a munkatársai bizonyos szempontok alapján végeznek életmentést, és rájön, hogy az illegális eutanáziának van üzleti oldala is. Egy fekete komédia az első filmes Bodzsár Márktól.

Forgalmazó: A Company Hungary

 

Szupercella (Escape Plan)

színes, magyarul beszélő, amerikai akcióthriller

A magyar cím talán kicsit megtévesztő, de aki tudja, hogy a két főszereplő a híres akciólegenda, Arnold Schwarzenegger és Sylvester Stallone, sejtheti, milyen műfajról van szó. Ray (Stallone) a biztonsági rendszereket érintő hatóságnak dolgozik. Egy nap börtönbe kerül, mégpedig abba, amit ő tervezett. Ettől függetlenül nem könnyű megszokni onnan, de a bajtársakat jól meg kell válogatni.

Forgalmazó: Pro Video