Magyarország első közösségi dokumentumfilmje - Socfest

Magyarország első közösségi dokumentumfilmje

Olvasási idő: 2 perc

Szilveszterkor forog Magyarország első közösségi dokumentumfilmje. A BÚÉK egy egész estés, közösségi film, amely Magyarország egyetlen napját, 2013-14 szilveszterét dolgozza fel. A film célja, hogy közösen, egy minden eddiginél színesebb és személyesebb képet hozzunk létre hazánkról.

Most mindenki előtt nyitva áll a lehetőség, hogy a 2013. december 31. és a 2014. január 1-je közti 24 órás időszakban videó formájában megörökítse a saját szilveszteri történetét, élményeit, majd feltöltse a www.buekfilm.hu-n keresztül, hogy a sok kicsi történet összeálljon egy egész estés dokumentumfilmmé. A film tervezett bemutatója: 2014 decembere.

Egyedülálló módon, Magyarországon először egy internetes hírportál fedezi az egész estés dokumentumfilm forgatási költségeit. A november 5-én indult VS.hu fő támogatóként társult a BÚÉK-projekthez.

Ezen túl az elmúlt két hétben többek között a Mediawave Fesztivál és a Színház és Film Intézet is csatlakozott a szakmai partnereink közé, az akciókamerákat gyártó kalifornai GoPro cég pedig kamerákkal fogja támogatni a forgatást. A projekt kommunikációját mostantól a Red Bull is pártfogolja. A Budapesti Corvinus Egyetem Kreatív eXtra Marketing és Média Hallgatói Klubja is csatlakozott a BÚÉK-projekthez, akik máris a kezükbe vették a közösségi média kampányát. Ők elsősorban a BÚÉK Facebook oldalát látják el napról-napra informatív és kreatív tartalommal.

Nem csak a támogatók és szakmai partnerek tábora nőtt az elmúlt időszakban, hanem a gyártásban és a szervezésben résztvevő csapaté is: jelenleg már több mint harminc, zömében huszonéves fiatal dolgozik a film megvalósításán. Ezentúl több független filmes is jelezte, hogy részt vesz a közösségi forgatásban. Kommunikációs csapatunk a BÚÉK film felhívását elkezdte terjeszteni az önkormányzatok, a különböző regionális kulturális intézmények, illetve szórakozóhelyek között is, akiket egyaránt szeretnének bevonni a közösségi dokumentációba.

A projekt további partnerei: MOME, MKE Intermédia, Werk Akadémia, We Love Budapest, Szeretlek Magyarország, Vidget, ARC, Magyarhangya, MAFSZ, DocuArt, iamnewhere, Bridge Budapest.