Február 9-től látható Natalie Portman főszereplésével a Jackie - Socfest

Február 9-től látható Natalie Portman főszereplésével a Jackie

Olvasási idő: 2 perc

Februárban kerül a hazai mozikba a jövő évi Oscar-díjátadó egyik legnagyobb esélyesének kikiáltott film, a Jackie. Az egykori First Ladyt, Jackie Kennedyt az Oscar-díjas Natalie Portman formálja meg. A magyar mozikban 2017. február 9-től szinkronizáltan és feliratosan is látható, szívszorítóan izgalmas drámában.

jackie-plakatA First Ladyt, Jacqueline Bouvier Kennedyt a világ egyszerűen csak Jackie-ként ismerte meg. Az amerikai történelem egyik legfiatalabb elnökfelesége volt, mindössze harmincegy éves, amikor Kennedyt beiktatták. Az egész ország rajongott érte, nagy szerepe volt abban, hogy JFK elnöksége alatt gyökeresen megváltozott az amerikai közvélemény viszonya a Fehér Házhoz és az elnöki párhoz.

A fiatal, vonzó és intelligens nő felfoghatatlan nyomás alá került 1963 novemberében: dallasi látogatásukkor lelőtték közvetlenül mellette ülő férjét az őket szállító autóban. A férfi elvesztését követően Jackie-nek felül kellett emelkednie a személyes gyászán, méltósággal és állhatatosan vitte tovább JFK szellemi örökségét és mutatott példát az egész világnak.

Pablo Larraín legújabb alkotása intim, egyben szívszorító portré, amely megreformálja az életrajzi film műfaját. A Jackie a címszereplő szemén keresztül mutatja be a tragédiát követő néhány nap eseményeit – Natalie Portman megformálásában, aki lenyűgöző alakításával a kritikusok egyöntetű véleménye szerint elnyerheti második Oscar-díját is.

Színes, amerikai-chilei-francia film
Főszereplők: Natalie Portman, Peter Sarsgaard, Billy Crudup, John Hurt, John Carroll Lynch, Greta Gerwig, Richard E. Grant
Rendezte: Pablo Larraín
Forgatókönyv: Noah Oppenheim
Fényképezte: Stéphane Fontaine
Producer: Darren Aronofsky, Pascal Caucheteux, Scott Franklin, Ari Handel, Juan de Dios Larraín, Mickey Liddell
Zene: Mica Levi
Vágó: Sebastián Sepúlveda

Eredeti cím: Jackie
Nemzetközi cím: Jackie
Gyártó: Jackie Productions, Why Not Productions
Hossz: 100 perc
Országos bemutató: 2017. február 9.
Magyarországon forgalmazza a Mozinet
Korhatár: 12 éven aluliak számára nem ajánlott (előzetes).