BeatKOHO – Hibátlan EP - Socfest

BeatKOHO – Hibátlan EP

A BeatKOHO négy éve alakult, élő hiphopot játszó, hat tagú zenekar. 2012-es albumukról négy klip jelent meg. 2013 végén készült el a Supersize Recordingban új lemezük, a „Hibátlan EP”, amely 2014. április 9-től elérhető a weben.

A KOHO célja az első lemezzel („Fújd ki”) az volt, hogy összeálljon egy olyan hangszeres hiphop műsor, amely a lemezen éppen úgy szólal meg, mint élőben. A második lemez („Hibátlan EP”) ehhez képest a következő újdonságokat hozza: a lemezre a hiphophoz közelebb álló hangzást adó dobsávok kerültek, tartalmaz instrumentális trackeket (skiteket), és az új számok nagy részében szerepelnek más zenészek, a felvett anyag összesen 16 zenész munkája. Közreműködik Maszkura (Maszkura és a Tücsökraj), Athome és Sima (streetROYAL), Török Béci (Killer Surprise), Kiss Flóra (Budapest Voices), Polgár Lilla (Bartók Kamaraszínház), Batta Zsuzsanna (Marge), Eckü (Hősök) és Mr. Joeker (Hősök), a skitekben pedig Ricsi Pí és Qka MC a zenekarhoz intézett kérdései szólnak a 1 Like Hiphop korábbi adásaiból.

A csapat célja a hiphop zene sajátosságait büszkén viselő zenei tartalmat adni az élő, hangszeres fellépéseket élvező, fesztiválokat is látogató közönség számára. Két éve döntősei voltak az R33 és az A38 több száz indulót versenyeztető tehetségkutatóinak, azóta komoly koncertrutint szereztek, felléptek a Hősökkel, a DSP-vel, a Punnany Massiffal, rendszeres koncertvendégei Halott Pénznek, július 31-én pedig színpadra kerül a Hibátlan EP repertoárja a Fezenen, a Hősök, Akkezdet és a Punnany műsora előtt.

„A Hibátlan azokról a pillanatokról szól, amikor az életedben egy percig, vagy egy napig végre minden a helyére kerül, de egyébként a lemez úgy kezdődik, hogy a világ teljesen szétesik körülötted, és úgy igyekszünk a trackekkel és a hangulatokkal haladni, hogy végül itt is minden a helyére kerüljön, és így érkezzünk meg a Hibátlan című számhoz.”- mesél a zenekar az új lemezről.

A Hibátlan EP előfutára a „Szabad akarat” című számhoz készült videoklip volt, amelyet már játszik az 1Music, és amit már az MR2-Petőfi Rádió is felkapott.

A zenekar: Joó László Joe (rap), Kecskés Roland Back (rap, zenei alapok), Horváth Oszkár (zenei alapok, billentyű), Szaksz Ferenc (dob), Parádi Albert (basszusgitár, gitáralapok) és Keresztes Róbert Krossy (scratch).