A piás ügyvédnő mindent megold

Olvasásái idő: 1 perc

Az ADS Service forgalmazásában november 28-án Magyarországon mutatják be először Karen Moncrieff új filmjét A Cate McCall per-t. A főbb szerepekben Kate Beckinsale, Nick Nolte, Mark Pellegrino és Hollywood új reménysége, Anna Anissimova alakításával.

Cate (Kate Beckinsale) sikeres ügyvédnő alkoholproblémái miatt mind munkájában, mind magánéletében gondokkal küszködik. Férjétől elválva most lánya felügyeletéért harcol, miközben az ügyvédi kamarából is kizárták. Szakmai tekintélye visszaszerzése érdekében ingyen elvállal egy gyilkossági ügyet. A fiatal, kisgyermekes anyát, Lacey-t (Anna Anissimova) bizonyítékok hiányában és eljárási hibák sorozatát elkövetve ítélték el a gyilkosságért. Cate a körülmények feltárása során egyre bizonyosabbá válik védence ártatlanságában. A gyanú a nyomozókra terelődik, akik az üggyel kapcsolatos bizonyítékokat tűntettek el. Lacey állítása szerint a rendőrök korábban megerőszakolták és halálosan megfenyegették, ezért tett beismerő vallomást.

A per során Cate mindent belead a védelem oldalán, és megnyeri az ügyet. Laceyt szabadon engedik. A korrupt zsaruk rászállnak Cate-re, akinek a lába alól egyre inkább kezd kicsúszni a talaj. Elveszti lánya felügyeletét, és újra a pohár fenekére néz. Bridges (Nick Nolte), Cate anonim alkoholista segítője végig Cate mellett marad és támogatja őt a nehéz időkben is. Mikor talpra áll, igyekszik közelebb kerülni lányához és immár munkájában is az igazságosság válik a legfontosabbá számára.