Smosh The Movie - Socfest

Smosh The Movie

Az egyik legnépszerűbb Youtube csatorna, a Smosh sztárpárosa Anthony Padilla és Ian Hecox vászonra vitte a videomegosztó világát. Los Angelesben július 22.-én láthatta először a nagyközönség, Magyarországon még nem érhető el a film.

A történet szerint Anthony egy elbénázott hátrabukfencéről készült videó nagy népszerűségre tesz szert, ezzel rontva esélyeit, hogy meghódítsa régi szerelme Anna (Jillian Nelson) szívét. A páros elhatározza, hogy levetetik a cikis videót az internetről. A honlap irodájában dolgozó recepciós Stephanie (Grace Helbig) és a cég vezetője Steve Youtube (Michael Ian Black) felismerve Anthony-t azonnal segít. A videó törléséhez viszont be kell hatolniuk a Youtube világába egy kapun keresztül. Útjuk során sok más híres előadóval találkoznak és népszerű videók jeleneteibe csöppennek bele.

Ismerve a csatornát és a trailert egy Ted szintű filmre számítok sok sérüléssel és pár sokkolóbb poénnal. A kritikák alapján sajnos nem garantált, hogy eljut hozzánk szinkronos változatban. Az IMDb egyelőre 10-ből 5.1 pontra értékeli, a New York Times szerint pedig a jegy akkor éri meg az árát, ha a szüleink bankkártyájára terheljük.

A kicsit hideg fogadtatás ellenére egyfajta korszakindítónak tekintem ezt a filmet. Pillantsunk rá a Smosh legelső rövidfilmjére.

Ma már ők is mosolyogva néznék vissza. Sok ilyen csatorna van, kis szobában, olcsó webkamerával, de ha kitartóak és tehetségesek az előadók, a valós, „mainstream” filmvilágba is áttörhetnek.