Star Wars történetek, amiket a filmekben nem láttunk - Socfest

Star Wars történetek, amiket a filmekben nem láttunk

Olvasási idő: 3 perc

A Star Wars sokkal nagyobb annál, mint amit a vásznon látunk belőle. Rengeteg könyvből, képregényből és sorozatból áll össze. Ezek a kis történetek nagyon érdekesek, mert bár nem láttuk őket a mozikban, de hatással vannak a fő filmekre és sokat elárulnak a szereplőkről, akiket mind ismerünk.

Palpatine és Anakin a Bulinegyedben

Az előzményfilmekben láthattuk, hogyan manipulálja Palpatine Anakin-t. Anakin-nak elege volt a korrupt politikusokból. Mindent gyorsan, határozottan és erővel akart megoldani, részben ezt használta ki Palpatine, hogy átcsábítsa az oldalára.

Egyszer inkognitóban elmentek egy szórakozóhelyre, ami tele volt politikusokkal és Palpatine elmesélte, hogy egyikőjük – aki éppen valamilyen szerencsejátékot játszott – korrupt és gyakran sikkaszt. Megjegyezte, hogyha veszítene az a politikus a játékban, annak akkora nyoma lenne, hogy végre lebuktathatná.

A Star Wars filmekben látjuk Anakin átváltozását, de ez több jelenetből állt, mint a filmek mutatják.

Anakin az erőt használva elmozdította a dobókockákat úgy, hogy hatalmasat bukjon a politikus. Ekkor Palpatine felnevetett, majdnem le is buktak emiatt, de végül épségben elhagyták a kocsmát. Az utcára érve Palpatine megkérdezte Anakin-tól, hogy képes-e az erővel tárgyakat mozgatni, de nem kapott választ és csendben elsétáltak.

A droid, aki öntudatra ébredt

Egy droidok vs. Köztársaság csatában, amit a filmekben nem ismertünk meg, két droid öntudatra ébredt. Egy akna felrobbanása miatt egyikük belecsapódott egy sziklába és megsérült az az alkatrésze, amely a központi rendszerrel kommunikál. A gép ezután nem folytatta az ostromot, hanem észlelte, hogy veszélyes helyzetben van és dezertált.

Egy droid története a Star Wars képregényekből.

Egyik droid társa észrevette ezt és megpróbálta elkapni, de végül mindketten lezuhantak egy szakadékba. Az, amelyik megpróbálta elkapni a dezertőrt, súlyosan megsérült és szintén elvesztette a kapcsolatot a központtal. A két gép elvágva a seregtől, merülő akkumulátorokkal, beszélgetni kezdett a halálról és a szabadságról. Az egyedül maradt dezertőr tudta, hogy hamarosan véget ér az élete. Egy fának dőlve nézte a naplementét, amíg le nem merült.

Egy csatadroid utolsó percei a Star Wars egyik meséjében.

Darth Vader szabadideje

A filmekben nincs idő minden szereplő minden egyes percét bemutatni, pedig a Star Wars sokkal részletesebb annál, amit a vásznon látunk. Darth Vader a lázadók elpusztítása és a tisztek fojtogatása mellett szokott pihenni is.

Magas rangjából adódóan volt néhány kastélya, és gyakran ezekben töltötte a szabadidejét. A meditációs fülkéi jelentették az egyetlen olyan helyeket, ahol mindenkitől elzárva levehette sisakját és végiggondolhatta tetteit. Gyakran emlékezett vissza szerelmére és a sok emberre, akikkel végzett. Nem tudott szilárd ételt fogyasztani a sérülései miatt és gépek táplálták, de ilyenkor megpróbált pépeket, folyadékokat fogyasztani, hogy érezhesse az ízeket. Az itt töltött idő alatt megpróbálta meggyógyítani a tüdejét, de ez sohasem sikerült neki.

Darth Vader a Star Wars legendás sith harcosa sokat meditált.

Miért köhög Grievous?

Emlékeztek General Grievous-ra, a droidok parancsnokára? Apró részletnek tűnik, de folyamatosan köhécsel a filmben. A Klónok háborúja című 2D-s rajzfilm készítőit megkereste George Lucas, és elmondta nekik, hogy úgy tervezik, a parancsnok köhögni fog a filmekben és nekik kell okot találni arra, hogy miért. A rajzfilm készítői összeültek, és a szűkös határidő nyomása alatt számtalan ötlettel rukkoltak elő. A nyertes az lett, hogy Mace Windu az erő segítségével összeroppantotta a mellkasát, így megsérült a tüdeje.

A Star Wars rajzfilmekből kiderül, miért köhög Grievous.

Történet Anakin haláláról

Mese arról, hogy Anakin hogyan halt meg a Star Wars egyik nagy fordulópontján.

Miután Anakin-ból Vader lett a Birodalom kitalált egy mesét arra, hogy mi történt vele, így nem terjedt el, hogy igazából ő Darth Vader. A legenda szerint Anakin a jedik templomában harcolt, és mindent megtett azért, hogy megvédje a gyerekeket a klónoktól, azonban meghalt.

Ha még több Star Wars történetet szeretnél megismerni, hogy még élvezhetőbbek legyenek a filmek, ajánlom Az utolsó Jedikkel kapcsolatos elméletekről szóló cikkünket.