Susanne Bier minifesztivál a Puskin moziban - Socfest

Susanne Bier minifesztivál a Puskin moziban

Olvasási idő: 2 perc

Az Oscar-díjas dán rendezőnő, Susanne Bier új filmjét, a Második esélyt február 5-én mutatják be a magyarországi mozik. A bemutatóhoz kapcsolódóan a Dán Nagykövetség és a Cirko Film, a magyar verzió forgalmazója retrospektív minifesztivált szervez, amelyen a Második esély premier előtti vetítésén kívül a rendezőnő legutóbbi három filmjét (Csak a szerelem számít, Egy jobb világ, Esküvő után) is megnézheti a közönség.

Helyszín:

Puskin Mozi (1053 Budapest 
Kossuth Lajos utca 18.)

Vetítések:

Második esély (premier előtti vetítés) – február 3. (kedd) 20:30

Két rendőr, akik egyben legjobb barátok is, szolgálat közben egy veszekedő, drogos párhoz mennek ki. Andreas az intézkedés közben megtalálja a pár gyerekét egy szekrényben, és súlyos döntést hoz. Senki nem tud a gyerek létéről, ezért elrabolja őt, és saját gyerekeként kezdi felnevelni feleségével. Terve látszólag működik is, de rövid időn belül Andreasnak szembe kell néznie tettével, és tisztáznia kell magában, hogy a jó vagy a rossz oldalon foglal-e helyet. A filmben többek között szerepel a Trónok harca című kultsorozat Jamie Lannistere, a sármos Nikolaj Coster-Waldau is.

Csak a szerelem számít február 4. (szerda) / 16:00

A filmben Philip (Pierce Brosnan), egy Dániában élő angol, középkorú, magányos özvegy, sikeres üzletember, de egy megkeseredett, egyedülálló apa. Ida (Trine Dyrholm) pedig egy dán fodrász, frissen felépülve egy betegségből, aki egyszer csak rádöbben, hogy a férjének egy fele annyi idős szeretője van. Ennek a két meggyötört léleknek a sorsa egybefonódik, amikor elutaznak Sorrentoba, Olaszországba, egy esküvőre, ahol a férfi fia, Patrick, a nő lányával, Astriddal köt házasságot. Miközben a fiatalok sorsa egy nem várt fordulatot vesz, Philip és Ida egymásra találnak.

Esküvő után – február 4. (szerda) / 18:15

Jacob (Mads Mikkelsen) egy indiai árvaházban dolgozó idealista. Annak ellenére, hogy dán állampolgár, már 20 éve nem járt Dániában. De az árvaháznak pénzre van szüksége! Jorgen (Rolf Lassgard), dán üzletember, felajánl egy nagyobb összeget, egy feltétellel: Jacobnak Dániába kell mennie, hogy aláírja a szerződést. Hogy-hogy nem, Jacob Dániába érkezésének időpontja egybeesik Jorgen lányának esküvőjével, így Jacob is hivatalos az eseményre. A helyszínen rájön, hogy a menyasszony édesanyja (azaz támogatójának felesége) Helen (Sidse Babett Knudsen) az ő fiatalkori szerelme. Az esküvő múlt és jövő sorsdöntő találkozásának színhelye így, és Jacobot életre szóló döntések elé állítja.

Egy jobb világ – február 4. (szerda) / 20:30

A film két helyszínen játszódik: egy afrikai menekülttáborban és egy dán kisvárosban, ahol két család sorsa kereszteződik, amikor a fiaik barátságot kötnek. A kiskamaszokra jellemző magányosság, a morális gyengeség és a bánat azonban rossz irányba tereli a barátságot.

Jegyelővételért kattintsatok ide, bővebb információt pedig itt kaphattok!