Volvót törtek

Olvasási idő: 2 perc

A Turbometal Motorblog október 12-én a Toldi Moziban mutatta be új rövidfilmjét. A budapesti vetítést övező, hatalmas érdeklődés miatt további, vidéki premiereket is terveznek, többek között Pécsett, Győrben és Debrecenben.

A The Volvo Rush című 12 perces kisfilm 10 fiatal másfél éves önkéntes munkájának eredménye. Az általuk vezetett blog a régi, old timer autókról forgatott minőségi videókkal vívja ki az egyre nagyobb népszerűséget.

A rendező stílusosan érkezett

A rendező stílusosan érkezett

Ezúttal a csapatot vezető Bernáth testvérpár egy Volvo 360 GL összetörését álmodta meg. A Bernáth Milán által rendezett film kétszer is megtöltötte a Toldi Mozi nagytermét, és további vidéki helyszíneken is vetítik majd a The Volvo Rush-t. Bernáth Adrián főszereplésében egy fiatal, utcai autóversenyző emlékszik vissza a régi időkre, amikor még a Volvoját hajtotta. A rivális bandától elnyert járgányban barátaival indul útnak, hogy a következő versenyre beszereljenek egy turbót, de egy őrült hajszába keverednek, amelynek csak egy szakadék vethet véget…

A kész film elkészítésével együtt egy werkfilm is született, amit a Toldi előterében várakozók tekinthettek meg. Amit kevesen tudnak, hogy a filmben látható Volvot egy netes hirdetésen találta az alkotógárda. A hajszában szereplő fekete Porsche 924-et pedig egy barátjuktól kérték kölcsön. A zárójelenetben szereplő Porsche 944 és BMW M6 jelenetét pedig a Cars & Coffee rendezvény napján forgatták le.

A fiúk profi minőségű filmjeiket önerőből finanszírozzák, ám a Toldi Moziba látogatóknak – támogatójegyek megvásárlásával – most lehetőségük nyílt segíteni őket, hogy további remek alkotások születhessenek. A fiúk minden segítséget szívesen fogadnak. Ha egy legalább 30 éves autó tulajdonosa vagy, ne restelld megkeresni a Turbometal stábját, mert lehet, hogy épp a te autód lesz a következő filmjük főszereplője!

A film online megjelenésére még várni kell, így aki teheti, látogasson el a vidéki helyszínek premierjére, mert pörgős 12 perben lesz része. Amint megtudjuk a pontos időpontokat, megosztjuk veletek is.