Jöjjön hát a kerti sütögetés második felvonása, ezúttal grill húsokkal! A grillezésben az a legüdvösebb, hogy lehetőségeinknek csak a képzeletünk szab határt (no meg olykor a pénztárcánk). Bátran variáljuk az alapanyagokat, a fűszereket és a köreteket, úgyis csak jól sülhet ki belőle.
Hozzávalók
- 4 szelet comb (kb. 50 dkg)
- mustár
- méz
- só, bors
- olaj
A combokat ujjnyi vastagságúra szeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A mézet felhevítjük és összekeverjük a mustárral. Ebbe a pácba forgatjuk a húst, amit a hűtőben egy napig állni hagyunk. A combokat grillrácson sütjük meg, olajos kenegetés mellett.
Mézes-sörös grillezett csirkemell
Hozzávalók
- 4 nagyobb csirkemell
- 2 evőkanál méz
- 2 dl világos sör
- 1 dl olaj
- 1 kiskanál só
- frissen őrölt bors
Egy edénybe öntsük a mézet, kevergetve adjuk hozzá a sört meg az olajat, sózzuk, borsozzuk. Helyezzük egy magas falú tálba a csirkéket, és alaposan forgassuk meg a pácban. Fedjük le, és egy éjszakán át hagyjuk pácolódni a hűtőben. Másnap forró grillen süssük pirosra, tálaljuk grillezett kukoricával.
Roston sült borjútekercs
Hozzávalók
- 4 szelet borjúhús (kb. 60 dkg)
- 20 dkg trappista sajt
- 2 evőkanál csipkebogyó lekvár
- 2 evőkanál étolaj
- 2 darab alma
- só
A húst felszeleteljük (vagy vehetünk szeleteltet is), megütögetjük és megsózzuk. A csíkokra vágott sajtokat egyenlően elosztjuk a borjún, hogy mindegyik szeletre jusson. A hús egyik oldalát vékonyan megkenjük a lekvárral. A lekváros részre rátesszük a sajtot, és feltekerjük, hogy a töltelék belülre kerüljön. Hústűvel vagy fogvájóval megtűzzük, és olajozás után az almákkal együtt grillen kisütjük. Aki gondolja, az almát is beleteheti a szeletbe.