Kilencedik alkalommal várja a kiváló minőségű magyar élelmiszerek rajongóit a Magyar Ízek Vására az Millenáris Kertben. A hazai termelők minőségi sajtokkal, sonkákkal, édességekkel készültek.
Kilencedik alkalommal várja a kiváló minőségű magyar élelmiszerek rajongóit a Magyar Ízek Vására az Millenáris Kertben. A hazai termelők minőségi sajtokkal, sonkákkal, édességekkel készültek.
Az idei Gourmet Fesztivál főszereplője a paprikás csirke lesz, de sok egyéb íncsiklandó falat kerül terítékre.
Szerencsére már könnyen hozzá lehet jutni, és igen változatosan fel lehet használni. Bemutatunk három olyan receptet, amit tényleg könnyű elkészíteni, ráadásul gyorsan.
A rakott krumpli mára megszokott magyar fogássá lett. Talán sokan nem is gondolják, milyen régóta van jelen a hazai étlapokon; már a 19. század közepén is gyakorta tálalták.
Ha sikerül egészen olcsón hozzájutnotok az almához, tankoljatok be, és próbáljátok ki ezeket a recepteket! Megint igyekeztem a főszereplőnket, ezúttal az almát változatosan bemutatni. Egy kis alkohol, hús mellé finom szósz és almás fasírt a mai ajánlatom.
Ha itt a nyár, a kerti sütés vár! De hogy ne csak a megszokott ételek kerüljenek a szabadtéri tűzről a gyomrunkba, mutatok három igazán remek pácot.
Húsvétra egy komplett menüsort tálalok fel; előétel, azaz leves, főétel és desszert vár Titeket arra, hogy elkészítsétek!
Télen kevesebb a választék a gyümölcsöket és zöldségeket illetően, de a répa mindig ott van, ha szükség adódik rá. Ne legyünk restek, az utolsó hideg hetekben is érdemes kipróbálni pár finomságot.
A szilveszter után még jó pár hónapig inni és enni kell az Újév tiszteletére. Ez sok embert, sok ételt és sok italt jelent. Hogy megkönnyítsem a dolgot, három olyan vendégváró fogást javaslok, amikből gyorsan és könnyen készíthetünk nagyobb adagot is. Így már csak a társaságot kell összeverbuválni, a piáról meg gondoskodjanak a haverok.
Már az előző hetekben nagyon készültünk a Karácsonyra, de megragadva az utolsó alkalmat, egy egész menüsort kínálok nektek. Persze, kicsit másként; halászlevet, amibe elfér a lazac, vagdalt csirkemellet, ahogy még nem láttátok és mézeskalácsot, amely már az első pillanatban omlós és puha.