Isteni vétkek - Socfest

Isteni vétkek

Olvasási idő: 2 perc

Meredith Gentry történetének nyolcadik kötete jelent meg az Agave kiadó gondozásában Isteni vétkek címmel. A Los Angelesbe visszavonult hercegnő magánnyomozóként segíti felgöngyölíteni a mágikus erők által elkövetett bűntényeket. Ezúttal egy sorozatgyilkost kell megtalálniuk, aki sorra öli a városban élő feyeket. Eközben Merry ikreit várja, és rendet kell tartania isteni testőreinek háremében is.

isteni vétkekA halálesetek különlegessége, hogy a gyilkos a holtesteket mesékből kölcsönzött illusztrációk szerint rendezi el. A féltündék csodálatos történetei így válnak rémálommá a véres valóságban. Meredith a Grey Nyomozóirodának dolgozik számos testőrével együtt, így közösen segítik a los angeles-i rendőrség munkáját. A hercegnőnek és a testőrségét alkotó sidhék mágiájának ereje meghaladja más feyek képességeit a városban. Most azonban különleges erőkkel állnak szemben, amik ilyen tömeggyilkosság végrehajtására képesek.

A gyilkosságok felderítése közben Merrynek rendet kell tartania testőrei között is, akik a szeretői is egy személyben. Meg kell őriznie tekintélyét, uralkodó szerepét, és rendet tartania a rivalizáló követői között. A sztárok városában azonban egy hercegnő nem kerülheti el a celebek sorsát, vagyis az őt követő paparazzikat sem, akik tovább nehezítik Merry nyomozó munkáját.

A könyv egyszerre bűnügyi, fantasy és erotikus regény. A vad, szenvedélyes, érzéki szeretkezések egymást váltják a könyvben a különleges lények – sidhék, féltündék, sluaghok, goblinok stb. – alkotta háremével, és persze minden alkalommal más az aktuális szerető, hogy mindenki igényeit kielégítse.

Laurell K. Hamilton rajongói az Anita Blake sorozat után a Merry Gentry könyveket számos esetben kritikával illetik, a lassú cselekmény és a túl bonyolult, sokszínű mágikus lények világa miatt. Ezekkel a kritikákkal én is egyetértek. A kötetben számos esetben elmondja ki milyen származású, és mi a szerepe a követők között, de így is túl sok a faj és nehéz megérteni. Ezzel szemben a lényeges cselekményszál igenis vontatott. Míg a gyilkossági helyszínek bemutatása, és magának az ügynek a felderítése csupán pár oldalon van taglalva, addig a szeretkezések hosszú fejezeteken át követik egymást.

Azok, akik a vad és egzotikus szerelmi jeleneteket kedvelték eddig is a sorozatban, most sem fognak csalódni. Az extázisok, amelyeket Merry megél egy-egy együttlét során, ezúttal is szemléletes részletességgel köszönnek vissza.