Művészeti Fesztivál a Falk Miksa utcában - Socfest

Művészeti Fesztivál a Falk Miksa utcában

Olvasási idő: 3 perc

Idén is lesz Falk Art Fórum, Antik és Művészeti Fesztivál, amikor teljes szélességében és teljes hosszában a gyalogosoké lesz a Falk Miksa utca, kinyílnak a budapesti galériák kapui, és bárki kedvére nézelődhet és válogathat az értékes alkotások és izgalmas programok között.

2017-ben immáron tizenhetedszer veszi kezdetét a Falk Art Fórum. Évente egyszer ezen a kitüntetett napon valóban a művészetek utcájává válik a Falk Miksa utca. Mi mindent láthat, hallhat idén az ide látogató művészetrajongó? Mitől más a mostani fesztivál, és mi az, ami már hagyományosan ismétlődik?

Idén nem lesznek színpadok, helyettük az utcán, sátrakban kialakított, úgynevezett találkozóhelyeken zajlanak a különféle programok. Érdekes emberekkel beszélgetünk különféle témákról – főleg róluk, a szakmájukról. Závada Péter fiatal íróval, Tordai Hajnal jelmeztervezővel, Dr. Grád András műgyűjtővel, jogásszal, pszichológussal, és Tóth József, Füles fotóművésszel.

Radák Eszter festőművésszel, Varga Judit díszlettervezővel és Gáti Anna enteriőrtervezővel, Szegal Hanna Lea az Art&Antique street művészeti menedzsere beszélget. A SIL -Design galériábanTálas Áron ad zongorakoncertet, míg az utcán Váczi Eszter, a By The Way valamint a Nagyházi Galériában Záthor Gábor tangóharmónika előadóművész szórakoztatják a közönséget. A Haas Daléria Gangversenyén hagyományosan Weszely Ernő tangóharmónikázik.

Folytatódnak a tavalyi nagysikerű művészeti és várostörténeti séták az utcában és a galériákban, Balázs Kata újságíró és Schneller János művészettörténész vezetésével. S mit láthatnak a galériákban? Balansz címmel Szanyi Borbála festőművész első önálló tárlatát rendezi meg a MissionArt Galéria. A Moró Antik Különleges műtárgyak című kiállításán olyan keleti- és fegyvergyűjteményből származó műtárgyakat állít ki, amelyek meg is vásárolhatóak. A Wladis Galéria papíron, vásznon, márványban, bronzban megörökített arcképekből rendez tárlatot annak megmutatására, hogy ilyenek voltunk, vagyunk és leszünk.

A Bardoni Interieur a FAF alkalmából Makláry Kálmán festőművész alkotásait állítja ki. Hári Anikó ékszergalériája Magyarországon eddig ismeretlen csiszolású drágaköveket mutat be, amíg meghívott vendégei, egy ötvösöket oktató iskola tanulói, a szakma fogásait mutatják be. A BÁV Szent István körúti antikvitása a fesztivál napján helyszíni értékbecsléssel és szakmai bemutatóval várja a látogatókat. A bútorkészítés során használt fafajtákat, valamint az intarziakészítés és fafaragás rejtelmeit mutatják be a Kozma Lajos Faipari Szakközépiskola diákjai segítségével.

A Bujanovics Régiségboltban az antik ezüstök és a faliórák szomszédságában nagy számban és változatosságban találhatók régi sétabotok. A Darius Antiques látogatói egy neves magyar szobrászok műveiből álló gyűjteményt tekinthetnek meg. Az Európa Galériában Lex Mihály az életről, a kitaszítottakról, a társadalom perifériáján élő emberekről készült fotóit állítja ki Türelmes életképek címmel.

A Haas Galéria első ízben rendez tárlatot kizárólag akvarellekből. A galéria Remekművek – Remek művek sorozatának XI. részeként Nicolas Schöffer, magyar születésű francia képzőművész Próféta című festménye kerül bemutatásra. A Magyar-Francia Galéria a 19. századi szalonok világába kalauzolja el látogatóit, a Magyar Kerámia Galéria pedig a magyar art deco és a későbbi évek retró kerámiatárgyait vonultatja fel ezen a napon.

Ha mindezek láttán elfáradnak, idén is pihenhetnek a Falk Miksa utca művészek által festett padjain.

Időpont: 2017. május 27. szombat, 14 órától késő estig.

Helyszín: 1055 Budapest, Falk Miksa utca