Dakarosok nyomában - Socfest

Dakarosok nyomában

Olvasási idő: 2 perc

Januárban kényelmes fotelből nézed a Dakart, de dúl benned a versenyszellem? Akkor most jól figyelj! Amatőr tereprally túra indul a HunGarian Baja világkupa-futamon! Gyere és próbáld ki magad a versenypályán! Pattanj be imádott terepjáródba és irány Veszprém! Éld át a tereprali-érzést, s kapj rá az ízére – méresd meg magad ugyanazon a pályán, amelyen a legnagyobb Dakar-menők is versenybe szállnak! Készen állsz?

A tereprali szerelmeseinek óriási lehetőség, hogy idén először nemcsak nézőként élvezhetik a világkupa-futam izgalmait, hanem aktív részesei is lehetnek, ugyanis részt vehetnek egy tereprali túrán. Az XCountry Rally Tour elnevezésű verseny során belekóstolhatnak a sportágba, tesztelhetik ügyességüket, és nem utolsó sorban megmutathatják, mire képesek saját négykerekű járgányaikkal, hogyan tudják uralni őket a nehéz terepeken, és hogy miként tudják teljesíteni a tájékozódási és vezetéstechnikai feladatokat. Mi kell a győzelemhez? A világkupa-versenyzők átlagsebességének figyelembe vételével először is meghatározzák a túra csökkentett átlagsebességét. Az ehhez legközelebb teljesítő résztvevő lesz az adott szakasz győztese. Az első három helyezést elérő pilótát díjazzák.

De mi is az a HunGarian Baja? Mikor és hol tartják meg?

Kamionok, autók, motorok és quadok lélegzetelállító megmérettetése, nemzetközi viadala, amely zord, kemény terepen zajlik. Egy olyan rangos, nemzetközi verseny, amelyen minden másodperc számít, amelyen egy rossz döntés akár végzetes is lehet. A több száz kilométeres szakaszokon a világ legjobb tereprali pilótái mérik össze tudásukat. 2017-ben immár 14. alkalommal tartják meg a viadalt, amelynek Veszprém, a Királynék városa ad otthont augusztus 10. és 13. között.

Mikor és hol zajlik a XCountry Rally Tour? Kik és hogyan nevezhetnek rá?

  • Időpont: 2017. augusztus 12. 7:00-20:00
  • Helyszín: Veszprém – Szentkirályszabadja repülőtér

Az XCountry Rally Tourra nevezhet minden olyan négy kerék-hajtású, 3500 kg maximális össztömegű, B-kategóriás jogosítvánnyal vezethető, zárt karosszériás gépjármű, amely a túra kiírás paramétereknek megfelel. Itt nincs szükség drága, speciálisan megépített versenyautóra, mert csak az ügyességed számít, és hogy biztonságos körülmények között, a világsztárok között felfedezd a tereprali-érzést. Ha mindegyik kritériumnak megfelel a járgányod, akkor nincs más hátra, mint a tettek mezejére lépni, és regisztrálni!

A nevezés elkezdődött, regisztráció kizárólag online 2017. július 30-ig!

További információk: http://www.hungarianbaja.com/nevezok/

Nevezés: http://www.hungarianbaja.com/nevezok/nevezesi-lap/

Startolj rá a lehetőségre és gazdagodj egy életre szóló élménnyel!