Deprecated: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in /var/www/socfest.hu/wp-content/themes/socfest2013/inc/rss.php on line 23
Debütált a magyar vas - Socfest Debütált a magyar vas - Socfest

Debütált a magyar vas

Olvasási idő: 2 perc

Csillogó vasak, gyönyörű lányok, több ezer érdeklődő – nagy sikerrel zajlott le a hétvégén a szakma és a motoros közösség idei első nagy összejövetele, a Budapest Motor Show. A Harley-Davidson standnál nem csak a 2016-os modellekben, de a szebbnél szebb lányokban is gyönyörködhettek az érdeklődők. A kiállítás fókuszában egy igazi különlegesség, a nemzetközi Battle of the Kings versenyre épített Custom Iron 883, egy minden ízében sportos, vagány gép állt, amely a kiállításon debütált élőben először.

A hétvégén rendezett Autó Motor és Tuning Show, verseny és programsorozat rengeteg látogatót vonzott. A Harley-Davidson standnál a 2016-os modellek között kiemelt szerephez jutott a márka egyik újdonsága, a Softail Slim S, az új S széria oszlopos tagja, a népszerű Breakout modell és a minden luxust magában hordozó csúcsmodell, a CVO Street Glide.

IMG_9322A március 18-án, pénteken tartott sajtótájékoztatón a H-D Budapest által, a nemzetközi versenyre épített Iron 883 került a reflektorfénybe. Az újságírók figyelmének kereszttüzébe állított Custom Bike-ról Rapkay Zoltán szervizvezető beszélt:

A lakk fekete fényezés, az egyedi, hangsúlyos fej- és faridom, és custom kipufogó együttese adja meg a motor dögös, vagány jellegét. Az inspirációt egy igazi klasszikus, a Willie G. Davidson által, a 70-es években épített Sportster XLCR adta, amely abban az időben nemcsak csúcsmodell volt, de egyben a dinamikus, sportos motor megtestesítője is. Az inspiráció másik forrását, egy másik klasszikus, a Mad Max film adta.  Ennek eredőjeként a régi modellt 21. századi köntösbe öltöztetve, a legmodernebb technikával és teljesítménnyel ellátva született meg a végeredmény.

IMG_9477A magyar vas másik 12 épített géppel egyetemben jelenleg is a „Királyok csatájában” harcol. A verseny április 18-ig tart, amikor is a leadott szavazatok alapján dől majd el, hogy ki lesz a győztes, a ’Custom King’. A magyar motorra ezen a linken lehet szavazni.

A széles modell-palettát felvonultató kiállításon a gyári modellek mellett a H-D Budapest által extrázott, egyedileg átalakított motorokkal is találkozhattak az érdeklődők. A gyári H-D alkatrészek felhasználásával módosított gépek híven tükrözték a funkció, a teljesítmény és a dizájn elemek mentén születő custom erőt, ami egyben a márka védjegye is, hiszen az egyedi Harley-Davidson motorkerékpár, maga az önmegvalósítás.

IMG_9427Az expo bár véget ért, de a motoros szezon még csak most kezdődik, vasparipák, chopperek és dark custom gépek hamarosan újra az utakon, mert a motorozás nem egy hobbi, hanem egy életérzés.