Átrium hírek - 75. Vaknyugat - Socfest

Átrium hírek – 75. Vaknyugat

Olvasási idő: 2 perc

Novemberben Pál András debütál az Átrium Színházban és a 75. előadásához érkezik a Vaknyugat.

A Fehér nyuszi, vörös nyuszi  produkció különlegessége, hogy a szerző előírása szerint egy színész életében csak egyetlenegyszer játszhatja el, a szöveg előzetes ismerete nélkül, tehát az este valóban egyedi és soha meg nem ismételhető alkalom, novemberben Brasch Bence és Mucsi Zoltán adja elő.

Mucsi Zoltán
Fotó: Mészáros Csaba

Visszatér a repertoárra Yasmina Reza nagyszerű vígjátéka, Az öldöklés istene. A házasok párbajában Herczeg Adrienn, Péterfy Bori és Hevér Gábor mellé ebben az évadban csatlakozik Pál András, a Radnóti Miklós Színház társulatának tagja, aki a hosszabb külföldi úton tartózkodó Szikszai Rémusz szerepét veszi át a darabban. Pál András júniusban már a Kőszegi Várszínház nézői előtt debütált az előadásban, a budapesti közönség azonban először november 2-án láthatja a kiváló színészt ebben a darabban.

Pál András, Péterfy Bori, Herczeg Adrienn, Hevér Gábor Az öldöklés istene című vígjátékban Fotó: Lakatos Péter

Hetvenötödször játsszák el Martin McDonagh komédiáját, a Vaknyugat című testvérháborút az Átriumban november 17-én. A produkció az Átrium első saját bemutatója volt 2012-ben, Gothár Péter rendezése azóta folyamatosan műsoron van Alföldi Róbert, Ficza István, Rétfalvi Tamás és Mészáros Piroskaszereplésével, Varró Dániel avatott fordításában. Mindemellett ismét műsorra tűzi a színház a százötvenedik előadásához közeledő Igenis, miniszterelnök úr!című válságkomédiát, valamint Rainer Werner Fassbinder szerelmi történetének színházi adaptációját, a Hernádi Judit és Bányai Kelemen Barna főszereplésével játszott A félelem megeszi a lelket című darabot, Alföldi Róbert rendezésében.
A Mentőcsónak ebben a hónapban is a Cigány magyar, a Szociopoly és a Megáll az idő produkciókkal várja az ifjúsági előadások közönségét a Jurányi 123-as laborjában.

Alföldi Róbert és Mészáros Piroska a Vaknyugat című előadásban
Fotó: Csányi Mónika