Európában egyedülálló tárgyszínházi előadás - Socfest

Európában egyedülálló tárgyszínházi előadás

Olvasási idő: < 1 perc

A Bárka Színház különleges előadásban háztartási eszközökkel mesélik el az Odüsszeia történetét. A tésztaszűrőtől kezdve a dugóhúzón át a kelkáposztáig van itt minden, még színes papírba csomagolt bob-bon katonák is.

A jól ismert történetet azonban senki ne az eredeti szöveggel várja, itt modern, mai nyelven hallható Odüsszeusz hazaútjának története, az eposz néhány jellegzetes kalandjának kiemelésével. Az előadásban számtalan jellegzetes magyar asszociáció, vicc és dal hangzik el, mintha egyfajta Monty Python-átirata volna, tele humorral, nyelvi leleménnyel, szójátékkal. A darab nem csak a felnőttek, hanem a nagyobb gyerekek számára is izgalmas kikapcsolódást ígér, igazi családi program!

A színművet Philippe Genty és Mary Underwood rendezi, ők francia társulatukkal már korábban színre vitték a produkciót. A Bárkán három színész: Szorcsik Kriszta, Dévai Balázs és Jerger Balázs játssza a történetet, amely a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében került bemutatásra; a Bárka Színház, a Budapesti Tavaszi Fesztivál és a Francia Intézet koprodukciójaként.

Philippe Genty (1938 -) a francia színházi élet legendás, több műfajt egyesítő alkotóinak egyike, rendező, koreográfus és bábművész, aki pályáját képzőművész-grafikusként kezdte. 1967-ben megalapította Compagnie Philippe Genty néven saját társulatát, amely eleinte főleg bábszínházi kísérletezéssel foglalkozott, de kezdettől fogva tágította a műfaji kereteket, és a vizualitás, a mozgás, a zene és a tárgy animáció ötvözésére törekedett.

PHILIPPE GENTY – ODÜSSZEUSZ SZEMETESLAPÁTON

Fordította: Molnár Zsófia

Bemutató: 2014. március 29. 19:00

Szereplők: Szorcsik Kriszta, Dévai Balázs, Jerger Balázs e.h.

Rendező: Philippe Genty és Mary Underwood

Játékmester: Simon T Rann

Asszisztens: Pogács Zsuzsa

Dramaturg/Tolmács: Szaida Khaled-Abdo