színdarab

A vámkisasszony ősbemutatója

A vámkisasszonyt, Kállai R. Gábor díjnyertes novelláját Harangi Mária rendezésében láthatja a közönség augusztus 2-án 20 órától a zsámbéki Ifjúsági Házban.


2015. július 31 Színház

“Nem az a kérdés, hogy ott mennyivel jobb”

Az Örkény Színház májusban mutatta be új előadását, ami egy Londonba emigrált magyar markológép-kezelő, Diggerdriver blogírásaiból születik. Epres Attilával beszélgettünk az előadásról.


2015. május 22 Színház

Csernussal a Tháliában

Ő+Ő+Csernus doki – párkapcsolati társasjáték címmel rendhagyó előadást láttam. A Nagy Enikő és Szabó Győző által alakított pár beszélgetését Csernus Imre váratlan felbukkanása szakítja meg.


2015. május 20 Színház

Humorelméleti mese a Dumaszínházban

Április 18-án és 19-én lesz a budapesti premierje Bereczki Csilla legújabb rendezésének, a Vicces, királykisasszony?!? című humorelméleti mesejátéknak.


2015. április 17 Programajánló

Vicces, királykisasszony?!? – ősbemutató Vácott

Elkezdődtek a Vicces, királykisasszony?!? próbái a Váci Dunakanyar Színházban. A Szabó Borbála meséje alapján készülő humorelméleti mesejátékot Bereczki Csilla rendezi.


2015. március 12 Színház

A Bernhardi-ügy egy közös ügy

Március 27-én mutatják be Ascher Tamás rendezésében az Örkény István Színház legújabb produkcióját, A Bernhardi-ügy című Arthur Schnitzler darabot. Tudósítással egybekötött ajánló.


2015. március 11 Kultúra, Programajánló, Színház

Világhírű atomfizikusok szoros, baráti kapcsolata

Milyen morális döntéseket kell meghozni egy tudósnak az emberiség érdekében? Michael Frayn valós eseményeken alapuló színműve, egy találkozáson keresztül keres választ a kérdésre.


2015. január 13 Színház

Small Size Napok a Kolibri Színházban

A csecsemőszínház a 4 éven aluliaknak is alkalmat kínál arra, hogy kulturális élményben részesüljenek, miközben a felnőtteknek is visszaadja a nyugodt szemlélődés örömét, rangját.


2015. január 07 Színház

Garantált szórakozás és nyereményeső

December 31-én egy mindent elsöprő vígjátékot, A revizort láthatjátok. Sziporkázó humor, bravúros színészi játék, jó hangulat és egy kihagyhatatlan lehetőség. Mindez együtt, a Vígben.


2014. december 30 Színház